CN APDM SA Galați a atribuit contractul de modernizare a Portului Isaccea

CN APDM SA Galați a atribuit contractul de modernizare a Portului Isaccea
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Compania Națională Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi a semnat joi, 6 august, contractul privind proiectarea și executarea lucrărilor finanțate prin atragerea de fonduri europene în cadrul proiectului ”Dezvoltare Port Isaccea - Reabilitare și modernizare infrastructură portuară”, o investiție de peste 13 milioane de lei (exclusiv TVA).

„Aceste investiții au drept obiectiv dublarea volumului de mărfuri transportate prin portul Isaccea, prin modernizarea și extinderea infrastructurii portuare. Vor fi lucrări importante la danele de acostare, vor fi executate și lucrări de dragaj în zona portului pentru asigurarea unor condiții optime de navigație, vor fi extinse și diversificate serviciile și utilitățile oferite la navă, transportatorilor. Dezvoltarea infrastructurii portuare și transporturilor pe Dunăre este, de altfel, o prioritate a actualului Guvern, în total, la nivelul  Compania Națională Administrației Porturilor Dunării Maritime fiind avute în derulare proiecte de peste 150 milioane de euro”, ne-a declarat  directorul general al  CN APDM SA Galaţi,  Alexandru Gabriel Şerban.

Finanțarea lucrărilor de modernizare a Portului Isaccea este asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, acestea urmând să fie executate de asocierea având ca lider VEPEX COM SRL Galați, HIDROTEHNICA ROMCONSTRUCT Galați și Biroul de Consultanță - Proiectare în Construcții București.

Durata lucrărilor va fi de 24 de luni.

(P)

Citit 5655 ori Ultima modificare Joi, 06 August 2020 19:27