Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați atrage modele pentru tânăra generație

Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați atrage modele pentru tânăra generație
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

 Este student în anul I la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice a Universității „Dunărea de Jos” din Galați, bursier în Belgia pe Teologie, are un job (consilier al primarului din Brăila pe probleme de tineret) și, în plus, se implică activ în proiecte de voluntariat. Gabriel Florinel Ion are, la cei 22 de ani ai săi, un CV impresionant, ticsit cu tot felul de acțiuni și evenimente pe care le-a organizat. Tânărul e din Brăila, a absolvit Seminarul Teologic „Sf. Apostol Andrei” din Galați și urmează, în paralel, cursurile Facultății de Teologie din cadrul Universității Ovidius Constanța (anul IV). Cum reușește să le facă pe toate? Prin disciplină, spune el și datorită faptului că pune pasiune în tot ceea ce face.

S-a remarcat încă din adolescență, când a urmat cursuri de dezvoltare personală și leadership. S-a implicat activ în viața tinerilor și a reușit, de multe ori, să-și ajute colegii de generație. A fost lucrător de tineret în Ministerul Tineretului și Sportului, din 2018 este promotor pentru democrație europeană la Biroul de Informare a Parlamentului European în România și, tot din acest an și până în prezent, este coordonatorul național al Forumului Tinerilor din România, Federație prin care tânărul încearcă să facă ceva pentru adolescenți și nu numai. Acum îl ajută foarte mult faptul că sunt cursuri online, dar anul trecut era tot timpul pe drumuri între cele două facultăți. Spune că Teologia și Dreptul se completează firesc, deoarece unde se termină limita omului (dreptul omului), se continuă/începe infinitul lui Dumnezeu (dreptul lui Dumnezeu).

„Tot ceea ce am deprins de la Teologie m-a ajutat la Drept, deoarece mulți termeni din domeniul dreptului provin din latină sau greacă, pe care le-am studiat deja de 6 ani, la fel istoria, filosofia și retorica”.

Când vezi programul său pe o zi, te întrebi dacă nu cumva a descoperit secretul clonării. Însă studentul la două facultăți, care tocmai a câștigat o finanțare în cadrul unui proiect național pentru construirea unui Centru de Tineret la Brăila, ne asigură că e vorba doar de muncă, organizare, perseverență și dorința permanentă de a ieși din zona de confort.

„E drept că acum fac pentru tineri mai multe din postura de mirean decât din cea de preot, dar Teologia mă ajută să mi-i apropii, construind un cadru în care adolescenții se dezvoltă prin voluntariat atât personal, profesional și educațional, cât și spiritual”, explică Gabriel Ion.

Tot el spune că adolescenții din ziua de azi au nevoie de modele, se simt neglijați, sunt debusolați, nu au încredere în forțele proprii. Studentul, care poate fi cu ușurință un exemplu pentru colegii săi, recunoaște că nu știe ce îi rezervă viitorul și ce va alege dintre cele două domenii. Sigur e că va continua să lucreze cu tinerii și că nu dorește să se stabilească în altă țară, chiar dacă va face Masteratul tot în Belgia. Până atunci, însă, Gabriel Ion și-a propus să crească și în comunitatea de studenți gălățeni de la Facultatea de Științe Juridice, Sociale și Politice, cu ajutorul decanului de aici, un grup pus pe fapte mari și pe întrajutorarea semenilor.

(P)

Citit 4113 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2020 16:55