Logiscool – o poartă spre viitor

Logiscool – o poartă spre viitor
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Arătați-mi un copil căruia nu-i place să stea pe telefon, calculator sau tabletă! E greu, nu-i așa? Trăim într-o lume a digitalizării și – vrem, nu vrem – acesta este viitorul. Poate că mulți părinți consideră că cei mici pierd timpul în fața ecranelor, însă lucrurile pot sta și altfel, statul lor la calculator poate fi nu numai distractiv, ci și util.

Creativitatea copiilor, dorința lor de joacă și de a experimenta, inteligența lor, fascinația pentru nou, ușurința cu care mulți dintre ei deprind noțiuni de IT cu care noi, adulții, ne batem capul uneori zile întregi, toate acestea, combinate armonios și într-un mod profesionist, pot face ca ”statul la calculator” să devină benefic și poate chiar decisiv pentru calea pe care cei mici vor decide, la un moment dat, că vor să o urmeze în viață.

Logiscool este cea mai mare rețea internațională de școli de programare,  un loc în care copiii descoperă că programarea poate fi”cool” și din care aproape că nu vor să plece, la încheierea cursurilor. Alături de traineri tineri, apropiați de vârsta lor, proaspăt absolvenți ai facultăților de profil, cu care interacțiunea celor mici este mult mai ușoară, copiii vor aborda într-un mod foarte relaxat probleme complexe, vor învăța cum să abordeze logic o temă și cum să-și îmbunătățească abilitățile de rezolvare a problemelor.

Logiscool este lider de piață, iar leadershipul nu este numai despre profit și cifră de afaceri, ci și despre oameni, despre șansele pe care le oferi. Aici este de menționat cazul micului gălățean Andrei, care luptă cu distrofia și căruia Logiscool i-a acordat o bursă școlară anuală, oferindu-i astfel o șansă în plus la educație și la integrarea în comunitate.

La Logiscool, cei peste 60.000 de copiii cu vârste între 7 și 18 ani,  învață să programeze prin joacă, o metodă de predare care și-a dovedit succesul în toate cele peste 100 de locații de pe mapamond și 35 din România.

La prima vedere, rețeta pare simplă: ”Învățându-i să programeze jocuri, noi creăm de fapt spațiu pentru creativitatea lor, lăsându-i să experimenteze și să creeze ceea ce le place cu adevărat”, spune Sorin Moise, managerul Logiscool Galați, cel care a decis, în urmă cu un an, să deschidă o astfel de școală în orașul nostru. Cu alte cuvinte, cât de ”cool” este să-ți programezi propriul tău joc, ori să creezi și să editezi filme, vlog-uri, reclame sau reportaje!

Însă lucrurile sunt mai complexe, ne explică Sorin Moise: "Alfabetizarea digitală este una dintre cele mai importante abilități ale secolului XXI, iar România ofera unii din cei mai talentati programatori pentru întreaga Europa. Prin Logiscool, mă simt mândru să particip la crearea de oportunităţi pentru ca toate aceste talente să se dezvolte şi să reuşească. Copiii îşi petrec foarte mult timp în faţa laptopului/telefonului/tabletei, iar eu sunt de părere că dacă îşi vor petrece o mică parte din acest timp în cadrul Logiscool, vor învăţa nu doar să joace jocurile preferate, ci şi să le programeze. «Statul la calculator» va deveni astfel util. Totodată, cred cu tărie în faptul că se va putea observa o creştere a interesului copiilor în materiile de la şcoală, cum ar fi matematica. Ei vor înţelege că noutăţile pe care le învaţă în ora de matematică le sunt foarte utile pentru a-şi dezvolta propriul joc, a programa un roboţel Lego sau a crea lumi cât mai complexe în Minecraft, deci vor fi mai atenţi şi mai curioşi la şcoală".

Platforma proprie de învățare face programarea ușor de înțeles, logică și chiar distractivă, fiind gândită de specialiștii Logiscool, să se potrivească nivelului de cunoștințe al fiecărui elev.

Modulele sunt interconectate și permit o învățare etapizată, naturală și care oferă rapid rezultate. Multitudinea de personaje animate și fundaluri dinamice din platformă garantează că nimic nu va limita creativitatea copiilor.

Cursurile Logiscool, atât la sediu cât și în mediul online (live cu trainerul), sunt organizate în module de câte un semestru și se țin în sesiuni de 90 de minute, o dată pe săptămână, pe toată durata anului școlar.

Mai multe informatii despre Logiscool Galați puteți afla la sediul școlii, din strada Brăilei nr. 31, etaj 1 (lângă sediul ANAF), la numărul de telefon 0727 72 70 75, pe pagina web logiscool.com, sau pe pagina de Facebook - Logiscool Galați.

Advertorial

(P)

Citit 6918 ori Ultima modificare Joi, 05 Noiembrie 2020 11:31