Societatea Ornitologică încheie parteneriate cu şcolile

Societatea Ornitologică încheie parteneriate cu şcolile
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Societatea Ornitologică Română a lansat a cincea ediție a programului "Școli prietenoase cu natura", ce are ca scop educația ecologică. Participarea este gratuită, dar condiționată de înregistrare. Programul oferă metode simple prin care viitoarea generație poate contribui la sprijinirea faunei urbane: amplasarea unui cuib artificial, hrănirea păsărilor în timpul iernii, amplasarea siluetelor de păsări pe geamuri pentru a evita coliziunile, realizarea unui hotel de insecte sau colectarea selectivă a deșeurilor etc. Înscrierile se desfășoară în perioada 1 octombrie - 8 noiembrie 2020. Școlile care doresc să participe trebuie să completeze formularul online de înscriere, pe site-ul Societaţii Ornitologice Română sau pe pagina de Facebook.

Activitățile proiectului se derulează pe durata întregului an școlar, iar la final profesorii urmează să raporteze acțiunile realizate, prin completarea unui formular specific. Instituțiile de învățământ care derulează corect minimum cinci activități din lista propusă sunt premiate cu plăcuța programului.

După cinci ani consecutivi de participare, școlile primesc un panou cu cele mai comune specii de păsări din localități.

Programul este promovat și cu ajutorul inspectoratelor şcolare din România, fiind inclus în Calendarul Activităților Educaționale Naționale (CAEN).

Citit 1614 ori Ultima modificare Marți, 06 Octombrie 2020 18:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.