300 de lei de la stat pentru echipamente sportive pentru elevi

300 de lei de la stat pentru echipamente sportive pentru elevi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Un proiect de lege care aprobă Ordonanţa de Urgenţa a Guvernului privind acordarea unui ajutor financiar sub formă de vouchere pentru copiii între 5 şi 15 ani care practică un sport a trecut de Senat. Valoarea voucherului este de 300 lei. „Se aprobă acordarea unui ajutor financiar, în anul 2020, sub formă de vouchere pe suport hârtie, în vederea achiziționării de echipamente sportive pentru încurajarea și sprijinirea copiilor cu vârstă cuprinsă între 5 și 15 ani, în vederea practicării sportului de performanță la un club sportiv/club sportiv școlar”, arată proiectul de lege adoptat de Senat.

Ajutorul financiar este asigurat prin bugetul Ministerului Tineretului şi Sportului, iar voucherele sunt distribuite de către direcţiile judeţene pentru sport şi tineret, prin cluburile sportive şi cluburile sportive şcolare. Clubul sportiv, pentru a fi eligibil pentru participare în program, trebuie să fie afiliat la federația sportivă națională, în funcție de sport, iar federația respectivă să fie recunoscută de către Ministerul Tineretului și Sportului. Înscrierea la club de către copiii care vor să beneficieze de această facilitate trebuie să se facă anul acesta până pe 30 noiembrie.

Odată primit, voucherul nu va putea fi transmis și va trebui să fie utilizat în termen de șase luni de la momentul tipăririi. Trebuie știut că voucherele nu vor putea fi folosite decât în unități afiliate – anumite magazine sportive, care vor fi selectate de Ministerul Finanțelor Publice.

Iniţiativa legislativă urmează să primească votul Camerei Deputaţilor, for decizional pe proiect.

Citit 2900 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Octombrie 2020 22:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.