Proiectul ”Partener UDJG”, pentru o universitate în serviciul societății

Proiectul ”Partener UDJG”, pentru o universitate în serviciul societății
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Rectorul Universității „Dunărea de Jos” din Galați, Puiu-Lucian Georgescu, a anunțat, ieri, lansarea de către universitate a proiectului „Partener UDJG”, o ofertă de parteneriat adresată mediului economico-social, administrațiilor locale și regionale, în esență, întregii societăți.

„Nu suntem într-un turn de fildeș, suntem într-o lume pe care trebuie să o construim împreună”, a afirmat rectorul universității gălățene.

Conform rectorului Puiu-Lucian Georgescu, oferta de parteneriat se adresează „mediului social-economic, actorilor mici, mijlocii și mari de pe piața din România, administrațiilor regionale și nu numai, și vrea să consfințească rolul regional și național important al Universității Dunărea de Jos. Asta presupune să intrăm pe partea educațional-formativă și să încercăm din mers o modernizare puternică a tot ce înseamnă învățământ superior la Universitatea Dunărea de Jos. Acest lucru este posibil printr-un feedback permanent din partea întregii societăți, pentru a ști precis că absolvenții noștri vor avea competențele și abilitățile necesare pentru a se insera rapid pe piața muncii și pentru a satisface nevoile și așteptările mediului economico-social, ale administrației și, de fapt, ale societății românești. Un al doilea deziderat este să dirijăm resursele noastre umane și materiale de cercetare către nevoile efective ale societății și apoi să reușim să internaționalizăm într-un mod real activitatea de cercetare a universității, cu parteneriate extinse”.

Concret, oferta „Partener UDJG” presupune ca universitatea de stat gălățeană să asigure necesarul de personal înalt calificat și specializat și pe termen scurt, nu numai mediu și lung.

„Avem peste 3.000 de cursanți acum, care vin de obicei la cererea mediului economico-social, iar noi putem să abordăm toate tipurile de calificări sau perfecționări profesionale, în funcție de nevoile concrete. Dacă este vorba de o chestiune strategică pe plan mediu și lung, intrăm în planurile de învățământ și, în limitele pe care ni le dă legea, le transformăm, le modernizăm, le îmbunătățim. Dacă e vorba de nevoi pe termen scurt, să zicem că ne trebuie sudori pe piața muncii, sau macaragii, sau operatori portuari, discuția e direct pe nevoile agentului economico-social. Avem dreptul prin lege să asigurăm aceste cursuri, acestea se pot face fie cu specialiști din universitate, fie se pot aduce pe termen limitat specialiști la nivel național și internațional în orice domeniu. Sunt angajați de universitate pe perioada cursului și planul de învățământ corespunde exact așteptărilor mediului economic și social. Dăm dovadă de maximă elasticitate în abordare”, a încheiat rectorul Puiu-Lucian Georgescu.

(P)

Citit 1464 ori Ultima modificare Joi, 10 Decembrie 2020 18:38