Deputatul Viorica Sandu vine în sprijinul pensionarilor mai puțin favorizați

Deputatul Viorica Sandu vine în sprijinul pensionarilor mai puțin favorizați
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În numele pensionarilor gălățeni din Alianța Pensionarilor pentru Conciliere Galați și al tuturor pensionarilor români am depus o interpelare pentru Ministrul Muncii, doamna Raluca Turcan, în care solicit respectarea necondiționată a Legii 127/2019 privind sistemul public de pensii și chiar îmbunătățirea acesteia, spre a veni în sprijinul pensionarilor mai puțin favorizați sau al celor ce au rămas singuri în fața greutăților vieții.

Social-democrația are în vedere bunăstarea populației și dreptatea socială și nu vom asista impasibili la încălcarea atât de evidentă a drepturilor acestei categorii de populație, pensionarii.

Practica Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg și Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Luxemburg a stabilit că pensia constituie un drept patrimonial, iar diminuarea pensiei lezează acest drept și echivalează cu o expropriere.

Pensia este dreptul patrimonial câștigat de care beneficiază un pensionar. Este un drept obținut în condiţiile legii și nu poate fi afectat de slaba/incompetenta gestionare a bugetului de stat de către actualul guvern.

Legea 127/2019 privind sistemul public de pensii nu a fost respectată, iar pensionarii nedreptăţiţi şi sărăciţi îşi cer dreptul legal.

(P)

Citit 4480 ori Ultima modificare Joi, 22 Aprilie 2021 00:11