Legături pe Dunăre. CN APDM Galați, conectat cu porturile din Serbia și Croația

Legături pe Dunăre. CN APDM Galați, conectat cu porturile din Serbia și Croația
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Reprezentanți ai comunității porturilor dunărene din Serbia și Croația au fost prezenți, în perioada 12-13 august, la Galați, pentru a se întâlni cu noua conduce a CN Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) Galați și a identifica noi modalități de creștere a fluxurilor de marfă de-a lungul fluviului.

Delegația oaspeților străini a fost formată din reprezentanți din Port Governance Agency (Serbia), Tomi Trade, Brodokomerc, Rhenus Serbia, MB Shipping, Atir Rail Serbia și Portul Vukovar (Croația).

”Delegații, conduși de reprezentantul comercial al companiei în Serbia, au fost întâmpinați de directorul general, dl. Nicolae Vizinteanu care le-a prezentat porturile din Galați, având loc un schimb de informații privitoare la oportunitățile pe care le oferă infrastructura portuara din sectorul CN APDM, precum și noi fluxuri de marfa care pot fi atrase în zona porturilor dunărene”, se precizează într-un comunicat de presă al CN APDM Galați.

Unul dintre obiectivele comunităților portuare dunărene este acela de a profita mai mult de oportunitățile pe care Dunărea, ce este și coridor transeuropean de transport, le oferă în plan economic, dar, în același timp, la fel de importante sunt și beneficiile pe care dezvoltarea transporturilor navale, mai puțin poluante, le au în domeniul protecției mediului.

La finalul întrevederii s-a convenit o colaborare între Port Governance Agency (Serbia) și CN APDM SA Galați, în vederea îmbunătățirii și promovării porturilor dunărene, atât pe teritoriul României, cât și în Serbia.

(P)

Citit 2113 ori Ultima modificare Miercuri, 18 August 2021 21:45