De ce să alegeți uleiul CBD organic?

De ce să alegeți uleiul CBD organic?
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Dezbaterea despre "bio" este una care, fără îndoială, va continua la nesfârșit, dar în ceea ce privește CBD, alegerea bio este extrem de importantă. Uleiurile organice sunt produse la cele mai înalte standarde și, într-o industrie care este în mare măsură auto reglementată (reglementarea Novel Food începe în 2021), acest lucru oferă o garanție rară de calitate.

Atunci când cumpărați CBD organic certificat, știți că aceste standarde au fost respectate:

Câmpuri organice

Calitatea solului și a semințelor - Solul folosit pentru a cultiva cânepă organică este lipsit de substanțe chimice și toxice produse de om. Semințele de cânepă folosite pentru a crește plantele de cânepă organică sunt tratate și 100% naturale.

Fără adaos de substanțe chimice dăunătoare - Pentru cultivarea cânepei organice nu se folosesc stimulatori de creștere, stimulatori sau hormoni. În timpul procesului de cultivare nu se folosesc erbicide și pesticide anorganice.

Condiții cu adevărat naturale - Cânepa crește în condiții naturale, adică în apă și lumină solară, fără nicio formă de lumină sau radiație artificială.

Fără teste pe animale - Produsele din ulei CBD organic (inclusiv produsele de îngrijire a pielii) nu sunt testate pe animale.

O certificare organică oficială din partea unui organism relevant confirmă faptul că toate cele de mai sus (și nu numai) au fost respectat.

Aceste standarde și lipsa de reglementare sunt cele care fac ca uleiurile CBD non-organice să aibă potențiale capcane, cum ar fi posibilitatea de a fi contaminate cu substanțe chimice dăunătoare, cum ar fi pesticide, erbicide, medicamente și hormoni.

Beneficiile pentru sănătate ale produselor organice

Fructe organice

Pe lângă o asigurare a calității, există și unele beneficii pentru sănătate legate de consumul de produse organice.

Un studiu francez intitulat "Asocierea frecvenței consumului de alimente ecologice cu riscul de cancer" și-a publicat rezultatele în luna octombrie a anului 2018. Întrebarea pe care și-a pus-o studiul a fost dacă există sau nu o asociere între o dietă organică și riscul de cancer. Aceștia au monitorizat aproape 69.000 de adulți pentru un total de cinci ani. Rezultatele? Cei care au consumat un nivel ridicat de alimente organice au avut o reducere semnificativă (un procent uriaș de 24%) a riscului de cancer.

Cu câțiva ani mai devreme, în 2014, Universitatea Newcastle a publicat un studiu în British Journal of Nutrition care a constatat că culturile organice conțin cu până la 60% mai mulți antioxidanți cheie decât culturile care nu sunt cultivate prin procese organice. Dar nu numai că culturile organice erau mai bogate în nutrienți, dar aveau și cantități mai mici de metale toxice, cum ar fi cadmium, care este foarte toxic în sine.

Iar în 2016, un studiu realizat din nou de Universitatea Newcastle și publicat în British Journal of Nutrition a constatat că atât laptele, cât și carnea organică conțineau cu aproximativ 50% mai mult omega-3 decât echivalentele neorganice. Dar ceea ce face ca acest lucru să fie și mai fascinant este faptul că nu a fost vorba doar de un singur studiu - a fost o colaționare a rezultatelor a 196 de lucrări despre lapte și 67 de lucrări despre carne.

Cultură ecologică de capsuni bio

Universitatea Stanford a făcut ceva similar în 2018, examinând 240 de studii privind alimentele organice, efectuate între 1996 și 2011. Încă o dată, s-a constatat că nivelurile de nutriție erau mai ridicate în cazul culturilor organice. "Culturi precum merele, căpșunile, strugurii, roșiile, laptele, morcovii și cerealele produse organic au niveluri cu 10 până la 30% mai mari de mai multe substanțe nutritive, inclusive vitamina C, antioxidanți și acid fenolic în majoritatea studiilor".

În plus, și probabil mai important, s-a constatat în mod covârșitor că consumul de alimente organice reduce drastic cantitatea de pesticide, erbicide, substanțe chimice și antibiotice care vor ajunge în corpul tău. Și - după cum probabil știți - un consum mai mare de astfel de compuși dăunători poate crește șansele de efecte adverse asupra sănătății.

Beneficiile ecologice ale produselor ecologice

Omul care pulverizeaza erbicide

Alimentele și produsele ecologice sunt sinonime cu utilizarea pesticidelor, erbicidelor și a substanțelor chimice. Dar nu doar sănătatea noastră este afectată negativ de acestea - ci și lumea din jurul nostru.

Acest citat dintr-un studiu publicat în martie 2009 în Interdisciplinary Toxicology Journal (Jurnalul Interdisciplinar de Toxicologie) a pus problema mai succint decât am putea noi:

"...utilizarea pesticidelor are un cost semnificativ. Pesticidele au contaminat aproape fiecare parte a mediului înconjurător. Reziduurile de pesticide se găsesc în sol și în aer, precum și în apele de suprafață și subterane din toate țările, iar utilizarea pesticidelor în mediul urban contribuie la această problemă. Contaminarea cu pesticide prezintă riscuri semnificative pentru mediu și pentru organismele vizate, de la microorganismele benefice din sol până la insecte, plante, pești și păsări...".

Gânduri finale

Mesajul nostru este simplu: Mergeți la bio. Data viitoare când veți stoarce câteva picături de ulei de CBD sub limbă sau veți sorbi o ceașcă de ceai de cânepă revigorant și răcoritor, puteți fi siguri că ceea ce intră în corpul dumneavoastră este natural, curat și bun pentru dumneavoastră.

(P)

Citit 1579 ori Ultima modificare Joi, 19 August 2021 21:40