Care Sunt Cei Mai Buni Fotbaliști din Lume (Conform FIFA 22)

Care Sunt Cei Mai Buni Fotbaliști din Lume (Conform FIFA 22)
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Ratingurile FIFA sunt probabil un subiect controversat pentru mulți amatori ai fotbalului, și suntem convinși că și în acest an vom avea numeroase dezbateri pe această temă. FIFA 22, cea mai nouă ediție a uneia dintre cele mai de succes francize din lumea gamingului, a lansat ratingurile jucătorilor, și implicit, un top al celor mai buni fotbaliști ai momentului.

Ratingul FIFA 22 este bazat pe o combinație de factori, în funcție de rolul jucătorului pe teren. Portarii sunt analizați pe baza unor indicatori diferiți, dar restul jucătorilor sunt evaluați pe baza acelorași principii, și chiar dacă există excepții, fiecare va excela în general la capitolele corespunzătoare poziției din teren.

Lionel Messi este cel mai bun jucător din lume în acest moment conform FIFA 22, cu un scor total de 93 din maximul de 100. Argentinianul este urmat de atacantul lui Bayern Munchen, Robert Lewandowski, cu un rating de 92, și de noul atacant al lui Manchester United, Cristiano Ronaldo, cu un rating de 91.

FIFA 22: Cei mai buni jucători din lume

1. Lionel Messi / Rating: 93

2. Robert Lewandowski / Rating: 92

3. Cristiano Ronaldo / Rating: 91

4. Kevin De Bruyne / Rating: 91

5. Kylian Mbappe / Rating: 91

6. Neymar / Rating: 91

7. Jan Oblak / Rating: 91

8. Harry Kane / Rating: 90

9. N'Golo Kante / Rating: 90

10. Manuel Neuer / Rating: 90

11. Marc-Andre ter Stegen / Rating: 90

12. Mohamed Salah / Rating: 89

13. Gianluigi Donnarumma / Rating: 89

14. Karim Benzema / Rating: 89

15. Virgil van Dijk / Rating: 89

16. Joshua Kimmich / Rating: 89

17. Heung-min Son / Rating: 89

18. Alisson / Rating: 89

19. Thibaut Courtois / Rating: 89

20. Casemiro/ Rating: 89

21. Ederson / Rating: 89

22. Sadio Mane / Rating: 89

Aceste ratinguri vor fi de fiecare dată dezbătute cu pasiune de către mulți microbiști, dar chiar dacă majoritatea clasamentului este destul de corect, probabil una dintre surprize este faptul că Robert Lewandowski l-a detronat pe Cristiano Ronaldo. Anul trecut, locurile 2 și 3 erau inversate între cei doi.

E destul de greu să faci o departajare între cei doi fotbaliști. Pe baza cotelor - aici ne uităm în special la probabilitatea să marcheze, cele mai bune case de pariuri online din România nu prea fac diferența între cei doi super atacanți pentru meciurile din UEFA Champions League. Cert este că perioada următoare ne va indica dacă ratingurile FIFA 22 sunt aproape de adevăr.

Neville și Carragher dezbat care este cel mai bun jucător din istorie

Pentru majoritatea fanilor sportului rege, cel mai bun fotbalist este contemporan: Messi sau Ronaldo. Această dezbatere a fost reaprinsă de debutul atacantului portughez în tricoul lui Manchester United, în care a înscris 2 goluri împotriva celor de la Newcastle.

Gary Neville (fost fotbalist la Manchester United) și Jamie Carragher (fost fotbalist la Liverpool), ambii experți ai SkySports în prezent, și-au adus argumentele pentru cine cred ei că este cel mai bun fotbalist din istorie.

“Am fost întrebat azi de un domn dacă aș fi antrenor, pe cine aș introduce de pe banca de rezerve - orice jucător din istorie - dacă ar mai fi 10 minute din meci și am avea nevoie de victorie, și m-am gândit… ar fi cu siguranță Cristiano Ronaldo”, a început Gary Neville. “Poate să înscrie cu stângul, poate să înscrie cu dreptul, poate să înscrie de la distanță, poate înscrie lovituri de la 11 metri, și dacă plasezi mingea la înălțime în careu, va înscrie și cu capul. Cred că este cel mai bun fotbalist din istorie”, a concluzionat Neville.

“Nu există oameni care să nu fie super fani Messi și Ronaldo, dar Ronaldo nu este cel mai bun jucător al tuturor timpurilor”, a contrat Jamie Carragher. “Nu contează cum intră mingea în poartă. Messi are un record mai bun ca marcator (n.r. goluri create per meci). Messi poate conduce un meci întreg, Ronaldo nu poate face asta. Messi a marcat de două ori mai multe goluri decât Ronaldo venind de pe banca de rezerve. E ridicol ce ai spus mai devreme. Nu contează cum marchezi golurile. Chiar dacă Messi le înscrie doar cu stângul, tot are șansele mai bune să înscrie, iar statisticile dovedesc acest lucru”, a încheiat fostul fundaș al lui Liverpool.

Așadar, care este cel mai bun din istorie? Messi este probabil cel mai talentat fotbalist al tuturor timpurilor, capabil să dribleze o echipă întreagă și să înscrie în poarta adversă. Ronaldo a combinat talentul cu disciplina și a ajuns cel mai de succes atacant din fotbal. De obicei acest argument se termină cu: ar trebui doar să ne bucurăm că am avut ocazia să îi urmărim pe amândoi.

P

Citit 6612 ori Ultima modificare Luni, 20 Septembrie 2021 20:25