Consiliul Judeţean Galaţi anunță închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Pechea – Măstăcani – DN 26 (DJ 255)”

Consiliul Judeţean Galaţi anunță închiderea oficială a proiectului „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Pechea – Măstăcani – DN 26 (DJ 255)”
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Unitatea Administrativ Teritorială Judeţul Galaţi, în calitate de beneficiar, a implementat proiectul „Reabilitarea și modernizarea infrastructurii de transport regional pe traseul Pechea – Măstăcani – DN 26 (DJ 255)”, cod SMIS 117039, finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională, Prioritatea de investiţii 6.1. – Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale, Operațiunea: Apel dedicat sprijinirii obiectivelor prevăzute de Aria prioritară 1 – Interconectarea regiunii Dunării a Strategiei Uniunii Europene privind regiunea Dunării AP 1b – Legături rutiere, feroviare și aeriene, Domeniul specific de acțiune 1.b – Îmbunătățirea mobilității și a multimodalității – legături rutiere, feroviare și aeriene.

Valoarea totală a proiectului a fost de 70.959.759,69 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost de 56.465.99,63 lei.

Obiectivul general al proiectului vizează creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumului județean DJ 255, iar perioada de implementare a proiectului este de 89 de luni, respectiv între data de 01.05.2014 și data de 30.09.2021.

În cadrul proiectului au fost reabilitați și modernizați 34,61 km de drum judeţean ce cuprind inclusiv lucrări la terasamente, poduri, podeţe și stații de transport public.

Reabilitarea și modernizarea drumului județean DJ 255 vine în întâmpinarea necesităţilor existente în cadrul comunităţii locale şi, pe termen lung, la nivelul Regiunii de Dezvoltare Sud - Est, în ceea ce priveşte dezvoltarea infrastructurii de transport. Prin implementarea acestui proiect, drumul județean DJ 255 a căpătat integral un profil modernizat, fapt ce oferă un coeficient de confort sporit pentru tot traficul din zonă şi conduce la un consum redus de combustibil şi la o uzură mai mică a autovehiculelor.

Evenimentul de închidere oficială a proiectului va avea loc în data de 28 septembrie 2021, ora 10:00, în Sala Mare a Consiliului Județean Galați din strada Eroilor, nr. 7 și are drept obiectiv informarea corespunzătoare a participanților cu privire la rezultatele proiectului. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Galaţi, ai partenerilor – UAT Pechea, UAT Suhurlui, UAT Rediu, UAT Cuca, UAT Fârțănești și UAT Măstăcani, ai finanțatorului, precum și ai instituțiilor mass-media locală şi regională.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este doamna Manuela Panaitescu, manager de proiect, director executiv adjunct al Direcției de Dezvoltare Regională, Consiliul Județean Galați, telefon: 0236-302537, fax: 0236-413031, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Investim în viitorul tău! Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020

www.inforegio.ro | facebook.com/inforegio.ro

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

P

Citit 2652 ori Ultima modificare Luni, 27 Septembrie 2021 21:20