Universitatea Danubius și University of Maryland Eastern Shore, parteneriat internațional pentru educație, cultură și cercetare academică

Universitatea Danubius și University of Maryland Eastern Shore, parteneriat internațional pentru educație, cultură și cercetare academică
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Universitatea Danubius și University of Maryland Eastern Shore au semnat un acord de parteneriat pentru a explora schimburile academice și culturale între cele două instituții.

Prof. univ. dr. William B. Harvey, Rectorul Universitatii Danubius, a vizitat campusul UMES pentru ceremonia de semnare a acestui acord, cu președintele UMES, Dr. Heidi M. Anderson și reprezentantii conducerii universitatii.

Profesorul Harvey a declarat ca ,,parteneriatul cu UMES aduce in prim plan preocuparile tot mai accentuate ale Universitatii Danubius de a-si extinde colaborarile educationale si culturale in toata lumea, in beneficiul studentilor si profesorilor danubieni.”

„Unul dintre obiectivele noastre de bază la UMES este de a avea absolvenți care sunt conștienți din punct de vedere cultural și internațional, astfel încât parteneriatul nostru cu Universitatea Danubius este un pas în această direcție. Când vorbești despre a învăța despre diferite culturi, nu în propria ta țară, ci în alte țări, acest lucru extinde orizonturile.  De asemenea, o astfel de oportunitate formeaza liderii de maine, din ambele universitati.” a declarant Dr. Heidi M. Anderson, Presedinta UMES.

Acordul semnat intre cele doua institutii de invatamnat superior  conturează un cadru adecvat  pentru a stabili programe de schimb destinate, in primul rand, studentilor, dar si absolventilor , precum și pentru profesori și pentru colaborarea în domeniul cercetarii stiintifice, care constituie o prioritate pentru universitatea noastra.

Dr. Moses Kairo, decanul Facultatii de Agricultură și Științe ale Naturii a UMES, a reprezentat universitatea americana la jumătatea lunii septembrie la Conferinta Internationala TDST 2021 (https://www.univ-danubius.ro/en/news/tdst-conference), unde a avut mai multe intalniri cu reprezentanti ai Universitatii Danubius.

Printre posibilitățile pe care le vor explora aceste doua universitati se numără programele comune de licență si de master,  modalități de colaborare pentru a identifica si dezvolta cele mai bune practici în predare, evaluare și management instituțional și partajarea expertizei tehnologice (https://www.wmdt.com/2021/12/umes-partnering-with-university-in-romania-to-explore-exchange-programs/).

University of Maryland Eastern Shore și-a deschis porțile pe 13 septembrie 1886, si astazi ofera 38 de programe de licență, 14 de masterat și opt programe de doctorat (https://wwwcp.umes.edu/pr/from-the-banks-of-the-manokin-to-the-danube/?fbclid=IwAR20S7zmaGV-Z_eBfV-UekXKMmiovs45TM5LdTmTsx3Kbe8GcDFBwk3cc1Y).

(P)

Citit 2332 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Decembrie 2021 01:05