Lege pentru fluidizarea proiectelor de infrastructură

Lege pentru fluidizarea proiectelor de infrastructură
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii lucrează la o lege care să nu le mai permită constructorilor să blocheze proiectele de infrastructură, le-a transmis, joi, ministrul de resort, Sorin Grindeanu, reprezentanţilor asociaţiilor care militează pentru construcţia de autostrăzi în zona Moldovei.

"Am discutat astăzi cu reprezentanţii asociaţiilor care militează pentru construcţia autostrăzilor în zona Moldovei. Le-am transmis că lucrăm acum la un cadru legislativ care să nu mai permită blocarea proiectelor de infrastructură. Trebuie să înceteze șantajul pe care îl fac unii constructori. Nu respectă contractele deoarece știu că, în cazul unei rezilieri, termenele prevăzute de lege pentru reluarea licitațiilor sunt foarte lungi. Acest nou cadru legislativ va ajuta implicit construcția viitoarelor autostrăzi şi drumuri expres din Moldova şi Bucovina", a scris Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.

În ceea ce priveşte Autostrada Moldovei - A7, ministrul Transporturilor a publicat stadiile de evoluţie în care se află sectoarele acesteia, arătând că pe tronsoanele Paşcani - Suceava şi Suceava - Siret prestatorul nu se mobilizează suficient, iar autorităţile calculează penalizări de întârziere.

De asemenea, ministrul Transporturilor a explicat că în ceea ce priveşte Autostrada Unirii - A8 (Târgu Neamţ - Iaşi - Ungheni), continuă investigaţiile geotehnice pe sectorul cuprins între Târgu Neamţ (Moţca) şi Târgu Frumos, iar pentru sectorul dintre Târgu Frumos şi Leţcani au fost demarate aceste investigaţii.

Totodată, despre Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ, Sorin Grindeanu a scris că au fost elaborate memoriile pentru obţinerea acordurilor de mediu.

Citit 2193 ori Ultima modificare Joi, 27 Ianuarie 2022 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.