Nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu

Nu se va reveni la stagiul militar obligatoriu
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a anunţat că, în acest moment, nu există nicio opţiune pentru reintroducerea serviciului militar obligatoriu, precizând că, în viitor, se intenţionează lansarea proiectului privind stagiul militar voluntar.

"Se discută, am discutat-o în zona comisiei de apărare din Parlament, unde mi-au pus această problemă parlamentarii noştri, mi-au pus-o şi alţi rezervişti, de exemplu în întâlnirile mele cu rezerviştii mi-au spus că ar fi necesar, din nou, să se ajungă la asta. Însă, în acest moment, nici din punct de vedere economic şi nici din punct de vedere al nevoilor noastre nu este o opţiune pentru o decizie de genul acesta, de aceea vă spuneam că avem variante. Acest stagiu militar obligatoriu ar trebui să însemne un buget mult mai mare al Armatei. Sigur că, dacă ar fi să fie, ar fi gândit într-un alt fel, nu ar mai fi un an şi patru luni sau nici pentru «TR-işti» cum era înainte nouă luni, ar fi alt tip de pregătire, modernă. Deja, Armata s-a schimbat foarte mult faţă de acea perioadă", a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul a arătat că MApN are în pregătire un proiect alternativ la serviciul militar obligatoriu. "Nu am lansat-o încă, dar este un proiect al nostru, care mi se pare foarte interesant şi foarte frumos, stagiul militar voluntar. Adică, avem o formulă pe care o vom lansa pentru tinerii care vor să facă un stagiu de pregătire militară şi să ştiţi că sunt mulţi. Am primit pe Facebook, după ce am vorbit despre asta, sute de mesaje. Desigur, este un alt tip de armată, o armată pe termen scurt, avem nevoie de specialişti", a spus Dîncu și a precizat că nu s-a stabilit încă durata unui astfel de stagiu.

Citit 2124 ori Ultima modificare Marți, 01 Februarie 2022 10:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.