Plăţile on-line bat cozile la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite

Plăţile on-line bat cozile la ghişeele Direcţiei de Taxe şi Impozite
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

De patru ori mai mulți gălățeni au ales mijloacele electronice de plată a taxelor și impozitelor locale în ianuarie 2022, față de aceeași perioadă a anului trecut, anunţă Primăria Galaţi.

„15.918 gălățeni au achitat electronic taxe și impozite, prin intermediul platformei www.ghiseul.ro și al stațiilor de plată SelfPay, în timp ce numai 11.382 au ales să plătească în numerar la ghișeele Direcției Impozite, Taxe și alte Venituri Locale Galați. Ponderea celor care au utilizat în ianuarie 2022 mijloacele electronice este semnificativă în comparație cu ianuarie 2021, când numai 3.684 de contribuabili au plătit prin mijloace electronice”, transmite administraţia locală.

Primăria Galați încurajează utilizarea mijloacelor de plată electronice pentru plata la scadență a impozitelor și taxelor și pentru a se evita măsurile de executare silită impuse de lege (somații, popriri, sechestre, valorificări de bunuri executate silit etc.). Prin aceste metode se poate afla și dacă există amenzi de plată, inclusiv pentru persoanele cu domiciliul în Galați, dar care nu au de plată impozite și taxe, cum este cazul studenților din cămine, după cum ne-a comunicat, la solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei Galați. 

„Gălățenii sunt rugați să transmită declarațiile pentru înregistrare/radiere imobile, declarații de habitat, cereri de scutire, prin intermediul platformei https://e-digital.primariagalati.ro/ sau prin poștă. Menționăm că deciziile de impunere cuprinzând sumele de plată pentru anul 2022 pot fi vizualizate pe platforma https://e-digital.primariagalati.ro/”, precizează Biroul de presă al Primăriei.

Citit 1876 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Februarie 2022 11:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.