Vin americanii! Joe Biden a ordonat trimiterea de trupe în România

Vin americanii! Joe Biden a ordonat trimiterea de trupe în România
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Preşedintele american Joe Biden a cerut Pentagonului să desfăşoare peste 3.000 de militari pentru consolidarea apărării aliaţilor europeni, într-o primă mişcare majoră a forţelor SUA în contextul tensiunilor militare cu Rusia asupra Ucrainei, au declarat oficiali americani citaţi miercuri de Wall Street Journal şi CNN.

Circa 2.000 de militari americani vor fi desfăşuraţi din SUA în Polonia şi Germania, iar din Germania vor fi repoziţionaţi în România circa 1.000 de militari din cadrul batalionului de infanterie ''Stryker''.

Conform oficialilor citaţi, aceste desfăşurări vor fi efectuate ''în zilele următoare'' şi Pentagonul va comnunica acest lucru oficial în cursul zilei de miercuri.

Aceste trupe vor opera pe bază bilaterală în ţările unde sunt trimise, întrucât NATO nu a activat încă forţa de răspuns multinaţional.

SUA au plasat încă de pe 24 ianuarie 8.500 de militari americani în alertă în cazul în care era nevoie de suplimentarea forțelor NATO.

Statele Unite și NATO au deja zeci de mii de militari staționați în Europa care pot fi transferați în țările aliate, sursele CNN afirmând că o parte a noilor trupe ce vor ajunge pe flancul estic al alianței vor veni de aici, în timp ce o altă parte vor fi trimise din SUA.

Citit 2959 ori Ultima modificare Joi, 03 Februarie 2022 14:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.