Moartea clinică a Parcului Industrial se prelungeşte. Decizie îngrijorătoare a judecătorilor de la Înalta Curte

Moartea clinică a Parcului Industrial se prelungeşte. Decizie îngrijorătoare a judecătorilor de la Înalta Curte
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Agonia Parcului Industrial din Galaţi se prelungeşte cel puţin până în aprilie, când va avea loc o nouă şedinţă de judecată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ). Îngrijorător este că instanţa a admis în principiu recursul declarat de firma VVK Euro Tehnologic şi a respins excepţia nulităţii căii de atac invocată de Primăria Galaţi.

"Soarta Parcului <fantomă> va fi decisă la Înalta Curte", scriam în ediţia din 13 iulie 2021 a ziarului "Viaţa liberă", numărând, la acel moment, patru ani de procese. Reamintim, pe scurt, că istoria acestui litigiu a început în ianuarie 2017, când, prin hotărârea Consiliului Local, suprafaţa Parcului Industrial a fost diminuată cu 16,8 hectare, în beneficiul Zonei Libere, unde un american ar fi fost interesat să investească. Hotărârea prin care s-a micşorat Parcul Industrial a fost contestată în instanţă de firma VVK Euro Tehnologic, pe motiv că are un contract de cesiune a unor drepturi de folosinţă şi superficie, pe 42 de ani, pe întreaga suprafaţă a parcului. Contractul fusese semnat pe 25 aprilie 2017, după votul aleşilor, cu SC Industrial Parc SRL. Judecata procesului deschis de VVK a fost suspendată până la soluţionarea definitivă a dosarului în care Primăria Galaţi a cerut instanţei să constate nulitatea absolută a contractului prin care VVK a pus mâna pe Parcul Industrial.

În martie 2019, magistraţii Tribunalului Galaţi au respins acţiunea Primăriei, dar în octombrie 2019, Curtea de Apel Galaţi a anulat această sentinţă şi a retrimis-o la aceeași instanță pentru judecarea fondului. În noiembrie 2020, Tribunalul s-a pronunţat în favoarea Primăriei, dar sentinţa a fost atacată atât de municipalitate, cât şi de VVK. În martie 2021, Curtea de Apel Galaţi a respins ca neîntemeiat apelul VVK şi a dat dreptate Primăriei. Această decizie a fost atacată cu recurs de VVK la Înalta Curte.

Potrivit datelor postate pe portalul instanţei supreme, excepţia nulităţii recursului, invocată de municipalitate a fost respinsă. "Admite în principiu recursul declarat de recurenta-pârâtă VVK Euro Tehnologic SRL Galaţi împotriva deciziei nr. 91/2021 din 24 martie 2021 pronunţată de Curtea de Apel Galaţi", a decis instanţa supremă.

Rămâne de văzut când şi cum se va soluţiona acest proces.

Citit 2560 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 19:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.