Protocoale de colaborare pentru investiţii în infrastructură

Protocoale de colaborare pentru investiţii în infrastructură
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

În prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a fost semnat, la București, un protocol de colaborare între Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară înființată de consiliile județene din Galați, Brăila, Ialomița și Călărași, pentru realizarea unui drum expres pe ruta Galați - Brăila - Slobozia - Drajna - Autostrada A2 - Chiciu (Călărași). Scopul asociaţiei este de a realiza o conexiune rapidă a regiunii cu Autostrada Soarelui, dar și cu Republica Moldova, prin intermediul viitoarei Centuri Mari a Galațiului.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, în cel mai scurt timp vor fi demarate procedurile de achiziție publică pentru realizarea studiului de fezabilitate și a documentației tehnice pentru drumul expres, astfel încât, în partea a doua a anului viitor, toate studiile să fie finalizate. Documentațiile vor fi realizate inițial cu bani din bugetul celor patru consilii județene, urmând ca sumele să fie recuperate ulterior din fonduri europene, prin intermediul CNAIR.

De asemenea, Costel Fotea a semnat protocoale de colaborare pentru realizarea studiilor de fezabilitate și a documentației tehnice în vederea construirii unui drum de legătură între viitoarea Centură Mare a Galațiului și Drumul Expres Galați - Brăila, aflat deja în implementare, precum și pentru modernizarea DN 25, pe o lungime de peste 40 de kilometri, între Galați și Tudor Vladimirescu.

Citit 1124 ori Ultima modificare Vineri, 11 Februarie 2022 01:07

2 comentarii

 • postat de Dan
  Sâmbătă, 12 Februarie 2022 09:35
  95.77.107.***
  Ar trebui inceput cu podul de la Drajna peste calea ferata unde sunt timpi mari de asteptare . Lucrul acesta trebuia inceput de cel putin 10 ani.
  Se va largi centura Brailei ?
  Ce solutie tehnica se va adopta la Slobozia ? Si acolo este un pod.
  Sau va fi drum expres doar in exteriorul localitatilor.
  0
  1
  Raportează
 • postat de florin
  Vineri, 11 Februarie 2022 09:21
  86.124.200.***
  Oricum acest plan este mai logic de cit de exemplu tunel sub Dunare sau Prut navigabil pina la Gdansk!
  8
  3
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.