Un nou mall la Galați, pe terenul INTFOR de pe strada Portului

Un nou mall la Galați, pe terenul INTFOR de pe strada Portului
Evaluaţi acest articol
(72 voturi)

Fondul de investiții NEPI Rockcastle, cel mai mare proprietar de mall-uri din România, a cumpărat un teren de 17 hectare de pe strada Portului din Galați, pentru un proiect imobiliar mixt, a cărui construcție va începe în 2023, informează economica.net. Tranzacția, a cărei valoare nu a fost comunicată, a fost intermediată de compania de consultanță imobiliară Colliers.

Conform surselor din piață, terenul cumpărat de NEPI Rockcastle este cel al fostei fabrici INTFOR, care i-a urmat fostului Laminor de Tablă Galați. Înființată în 1990, INTFOR a fost privatizată în 1999, iar în 2005 a fost preluată de grupul Profiland al omului de afaceri Andrei Lișinschi. Fabrica a intrat în faliment în 2020, după aproape zece ani de insolvență.

"Fondul de investiţii NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai mari investitori din piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est, a achiziţionat 17 hectare de teren pe strada Portului din Galaţi, pentru un proiect imobiliar mixt, într-o tranzacţie intermediată de compania de consultanţă imobiliară Colliers. Cu un portofoliu de proprietăţi evaluat la circa 6,1 miliarde de euro, NEPI îşi consolidează astfel poziţia în oraş, unde mai deţine şi centrul comercial Galaţi Shopping City", au anunţat NEPI Rockcastle și Colliers.

"Noua tranzacție subliniază și mai mult încrederea grupului în atractivitatea proiectelor mixte - retail și rezidențial. Estimăm că lucrările pentru proiectul din Galați vor demara în 2023, după obținerea autorizațiilor necesare", a declarat, într-un comunicat, Marius Barbu, Asset Director NEPI Rockcastle.

Achiziţia, a cărei valoarea este confidenţială, face parte din strategia pe termen mediu şi lung de extindere pe plan local a NEPI Rockcastle. "Ne concentrăm pe strategii de investiţii pe termen lung. În acest sens, proiectele imobiliare NEPI Rockcastle oferă comunităţilor soluţii viabile şi eficiente, care definesc un stil de viaţă modern; viitorul este reprezentat de locuri şi spaţii unde oamenii au acces facil la toate aspectele calitative ale vieţii", a mai spus Marius Barbu, citat de zf.ro.

"Tranzacţia reprezintă o achiziţie strategică a fondului de investiţii NEPI Rockcastle şi va fi cu siguranţă una de referinţă pentru 2022, chiar dacă anul abia a început. Terenul este situat pe strada Portului din Galaţi, foarte aproape de zona centrală, dar şi de promenada oraşului", a declarat la rândul ei Sînziana Oprea, Director Land Agency la Colliers, agenţie care a intermediat inclusiv achiziţia terenului pe care a fost construit actualul centru comercial Galaţi Shopping City.

Citit 34876 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Februarie 2022 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.