Liderii PSD și PNL caută soluții pentru situația economică

Liderii PSD și PNL caută soluții pentru situația economică
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Liderii PSD și PNL Marcel Ciolacu și Florin Cîțu s-au întâlnit din nou, joi, pe tema crizei din economie, fără a ajunge la un rezultat comun. La finalul ședinței, Florin Cîțu a declarat că "situaţia este complicată", iar măsurile ce se vor lua nu trebuie "să distorsioneze piaţa".

Potrivit surselor hotnews.ro, social-democrații au renunțat la ideea plafonării preţurilor la alimentele de bază și caută soluții pentru a ajuta producătorii și IMM-urile pentru a nu crește prețurile. De partea cealaltă, liberalii insistă pe reducerea CAS și a TVA.

La finalul întâlnirii, preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, a atras atenţia că "situaţia este complicată în economie" iar măsurile care trebuie luate nu trebuie "să distorsioneze piaţa" şi să fie folosite pe termen lung. Președintele PNL a mai spus că nu a discutat cu Marcel Ciolacu despre energie, pentru că "Guvernul trebuie să vină cu soluţii". "Pentru noi e important să nu distrugem piaţa, pentru că, atunci când iei măsuri sub presiune şi în criză, de multe ori acele măsuri sunt greşite şi nu vreau să luăm iarăşi o măsură pe care ulterior să fie nevoie să o corectăm. Cel mai bine este să fie măsuri care să fie folosite pe termen lung şi care să nu distorsioneze piaţa. E foarte important ca această piaţă să fie funcţională pe termen lung", a explicat Florin Cîţu.

Liderii PSD și PNL au avut pe parcursul săptămânii o serie de întâlniri pe tema crizei economice, fără a ajunge la soluții concrete. Trebuie precizat că premierul Nicolae Ciucă nu a participat la niciuna dintre întâlnirile de la Parlament.

Citit 789 ori Ultima modificare Joi, 17 Februarie 2022 17:00

5 comentarii

 • postat de radu
  Duminică, 20 Februarie 2022 20:52
  82.79.132.***
  De liberalizat pretul la utilitati s-a putut face. dar acum vrem si noi sa liberalizati si sa aduceti nivelul veniturilor la veniturile din UE atat salarii, pensii, alocatii. Ne ajunge cat neati jecmanit
  0
  3
  Raportează
 • postat de rua-rsu
  Sâmbătă, 19 Februarie 2022 01:24
  89.137.231.***
  Guvernarea PSD-PNL = motorina si benzina 7-8 lei , facurile la electricitate imposibil de platit , pretul la gaze marit de 5 ori , oamenii se sinucid pentru ca nu isi mai pot plati facturile la electrica si gaze. Alimentele scumpite cu 30 % , firme inchise, somaj , exodul romanilor in alte tari pentru un trai mai bun , lipsa medicamente , neacces la operatii si tratamente mai ales in pandemie , RCA-urile duble , berea de la 5 lei a ajuns 8 lei, painea s-a scumpit. Saracia cuprinde toata tara si multi vor fi aruncati in strada pentru ca isi vor pierde casele iar bancile asteapta sa se imbogateasca. Padurile s-au taiat si in curand va fi defrisata toata tara.
  1
  7
  Raportează
 • postat de Podeț bogdan
  Vineri, 18 Februarie 2022 09:20
  5.13.233.***
  Păi nu domnul inginer economist Florin Vasile Cățu spunea acum 3 luni că economia României ,,duduie''salariul este de 3000 de euro.Acum după nici 3 luni economia este la pămînt.Doamne ce conducători de țară avem te apuca plânsul.
  1
  9
  Raportează
 • postat de Mutulica
  Joi, 17 Februarie 2022 23:39
  89.136.6.***
  Pai au gasit solutia: USR este de vina. Gata, s-a rezolvat.
  0
  10
  Raportează
 • postat de Pai cu solutie pentru..
  Joi, 17 Februarie 2022 19:43
  104.243.213.***
  țânțari , ploșnițe si gândaci ...au încercat ???
  1
  9
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.