Liderii PSD și PNL caută soluții pentru situația economică

Liderii PSD și PNL caută soluții pentru situația economică
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Liderii PSD și PNL Marcel Ciolacu și Florin Cîțu s-au întâlnit din nou, joi, pe tema crizei din economie, fără a ajunge la un rezultat comun. La finalul ședinței, Florin Cîțu a declarat că "situaţia este complicată", iar măsurile ce se vor lua nu trebuie "să distorsioneze piaţa".

Potrivit surselor hotnews.ro, social-democrații au renunțat la ideea plafonării preţurilor la alimentele de bază și caută soluții pentru a ajuta producătorii și IMM-urile pentru a nu crește prețurile. De partea cealaltă, liberalii insistă pe reducerea CAS și a TVA.

La finalul întâlnirii, preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, a atras atenţia că "situaţia este complicată în economie" iar măsurile care trebuie luate nu trebuie "să distorsioneze piaţa" şi să fie folosite pe termen lung. Președintele PNL a mai spus că nu a discutat cu Marcel Ciolacu despre energie, pentru că "Guvernul trebuie să vină cu soluţii". "Pentru noi e important să nu distrugem piaţa, pentru că, atunci când iei măsuri sub presiune şi în criză, de multe ori acele măsuri sunt greşite şi nu vreau să luăm iarăşi o măsură pe care ulterior să fie nevoie să o corectăm. Cel mai bine este să fie măsuri care să fie folosite pe termen lung şi care să nu distorsioneze piaţa. E foarte important ca această piaţă să fie funcţională pe termen lung", a explicat Florin Cîţu.

Liderii PSD și PNL au avut pe parcursul săptămânii o serie de întâlniri pe tema crizei economice, fără a ajunge la soluții concrete. Trebuie precizat că premierul Nicolae Ciucă nu a participat la niciuna dintre întâlnirile de la Parlament.

Citit 1029 ori Ultima modificare Joi, 17 Februarie 2022 17:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.