Plafonarea RCA nu rezolvă problemele pieței

Plafonarea RCA nu rezolvă problemele pieței
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Plafonarea preţurilor nu este suficientă pentru a rezolva criza de pe piaţa RCA, a afirmat, pentru Agerpres, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

"Pe piaţa RCA există probleme, dar nu de ieri, de azi. Există un proiect de lege în Parlament şi un proiect de ordonanţă la Ministerul de Finanţe, deci problemele le ştim. Toate variantele sunt pe masă, dar trebuie să găsim o formulă prin care să ne asigurăm că peste şase luni lucrurile se vor îmbunătăţi şi nu cred că avem o singură soluţie, ci trebuie să adoptăm mai multe soluţii, să avem un plan format din mai multe măsuri ca să însănătoşim piaţa RCA", a arătat Chirițoiu.

CITIȚI ȘI: Transportatorii solicită plafonarea RCA

Citit 995 ori Ultima modificare Duminică, 20 Februarie 2022 16:40

2 comentarii

 • postat de Damian
  Luni, 21 Februarie 2022 20:43
  95.77.107.***
  Intai maresti tarif de referinta si apoi plafonezi?! Pai pe cine protejezi ma ?
  0
  7
  Raportează
 • postat de Geos
  Luni, 21 Februarie 2022 13:28
  82.145.222.***
  Suntem în aceasta situație pentru ca in buna parte din ultimii 20 de ani firmele de asigurări au lucrat mana în mana cu service-urile la creșterea costurilor cu daunele. De exemplu, ultimul normativ orar pentru reparații auto a fost emis de Dacia pentru modelul Nova de atunci aceasta informație este secreta, ca de e mai ușor sa prostești clientul când nu are o referință.
  Sa nu mai vorbim de tunurile date cu asigurările băgate pe gat sindicaliștilor sau studenților, cu banii obținuți în felul acesta s-au finanțat campanii electorale și s-au făcut averi.
  Luați exemplul Danemarcei unde avaritia este descurajata prin taxare. Taxarea se face după evaluarea tuturor bunurilor de către Fisc, nu pe declarații. Nu ai sa vezi pe acolo mașini de lux la tot pasul, în schimb ai sa vezi școli, drumuri și spitale.
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.