Asigurări: România nu are probleme de aprovizionare cu alimente

Asigurări: România nu are probleme de aprovizionare cu alimente
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat, luni, că nu există un risc în privinţa aprovizionării populaţiei cu alimente, precizând că ţările care vor limita exportul de cereale în contextul crizei din Ucraina sunt Ungaria, Bulgaria şi Serbia.

"Noi, în mod tradiţional, suntem o ţară care exportăm, pentru că producem mai mult decât consumăm şi lucrul acesta trebuie să fie foarte bine înţeles de toată lumea. Din evaluările pe care le-am făcut până acum, nu există un risc să nu putem aproviziona populaţia. Lucrurile acestea se analizează de foarte mult timp, pentru că noi am prevăzut să fim foarte conştienţi de faptul că nu este prima criză", a afirmat Chesnoiu, la sediul central al PSD.

El a precizat că Ministerul Agriculturii se asigură în privinţa producţiei şi nu stabileşte preţul. "Vă spun că nu există în momentul de faţă sincope în aprovizionarea populaţiei cu alimente (...) Noi am făcut solicitări către factorii abilitaţi ca rezervele de stat să fie îndestulătoare, pentru că ne preocupă situaţia populaţiei din România şi am făcut-o înainte de agresiunea militară a Rusiei", a adăugat ministrul Agriculturii.

Citit 1060 ori Ultima modificare Marți, 08 Martie 2022 00:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.