Geamanduri în formă de cruce, pe Litoral

Geamanduri în formă de cruce, pe Litoral
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fundația SMURD a donat geamanduri în formă de cruce și le-a trimis pe litoral pentru a fi montate în locul celor existente, conform G4Media. Fiecare dintre serviciile de salvamar de pe Litoral a primit câte o astfel de geamandură, însă salvamarii susțin că nu le vor monta. Mai mult, coordonatorul serviciului de salvamar pentru Mamaia şi Constanţa, Gabriel Culea, a declarat, luni, pentru News.ro, că acestea nu îndeplinesc condițiile de siguranță.

"Nu le vom monta pentru că rolul geamandurii este de a marca zona de siguranţă. Sunt bine specificate în lege forma şi culoarea ei. Această  geamandură, care nu ştiu de cine a fost creată, nu îndeplineşte aceste condiţii. În plus, elementele de prindere pe geamandură sunt periculoase, sunt plăcuţe cu colţuri, iar în momentul în care marea este agitată şi o persoană este curioasă să citească acel mesaj, acea plăcuţă o poate răni", a explicat Gabriel Culea.

La rândul său, șeful salvamarilor din zona de sud a litoralului, George Lipoveanu, a declarat că acest tip de geamandură nu ajută. "Când am primit această geamandură, nu am văzut un lucru care să ne ajute, ci un lucru care mai mult ne încurcă. Şi am zis că noi salvăm vieţile oamenilor, nu facem politica nimănui. Dacă vrea să îşi pună geamandura, să vină SMURD-ul, eu nu îmi asum asemenea năzdrăvănii. Probabil cineva de la SMURD a primit ordin să le aducă aici. Pe noi nu ne avantajează, mai bine ne trimiteau o mie de balize să le punem din zece în zece metri”, a explicat George Lipoveanu. Totuși, o geamandură în formă de cruce a fost montată la Eforie, dar reprezentanţii serviciului de salvamar susţin că nu a avut niciun efect, iar o furtună a rupt crucea geamandurii.

Citit 1016 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2022 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.