Geamanduri în formă de cruce, pe Litoral

Geamanduri în formă de cruce, pe Litoral
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fundația SMURD a donat geamanduri în formă de cruce și le-a trimis pe litoral pentru a fi montate în locul celor existente, conform G4Media. Fiecare dintre serviciile de salvamar de pe Litoral a primit câte o astfel de geamandură, însă salvamarii susțin că nu le vor monta. Mai mult, coordonatorul serviciului de salvamar pentru Mamaia şi Constanţa, Gabriel Culea, a declarat, luni, pentru News.ro, că acestea nu îndeplinesc condițiile de siguranță.

"Nu le vom monta pentru că rolul geamandurii este de a marca zona de siguranţă. Sunt bine specificate în lege forma şi culoarea ei. Această  geamandură, care nu ştiu de cine a fost creată, nu îndeplineşte aceste condiţii. În plus, elementele de prindere pe geamandură sunt periculoase, sunt plăcuţe cu colţuri, iar în momentul în care marea este agitată şi o persoană este curioasă să citească acel mesaj, acea plăcuţă o poate răni", a explicat Gabriel Culea.

La rândul său, șeful salvamarilor din zona de sud a litoralului, George Lipoveanu, a declarat că acest tip de geamandură nu ajută. "Când am primit această geamandură, nu am văzut un lucru care să ne ajute, ci un lucru care mai mult ne încurcă. Şi am zis că noi salvăm vieţile oamenilor, nu facem politica nimănui. Dacă vrea să îşi pună geamandura, să vină SMURD-ul, eu nu îmi asum asemenea năzdrăvănii. Probabil cineva de la SMURD a primit ordin să le aducă aici. Pe noi nu ne avantajează, mai bine ne trimiteau o mie de balize să le punem din zece în zece metri”, a explicat George Lipoveanu. Totuși, o geamandură în formă de cruce a fost montată la Eforie, dar reprezentanţii serviciului de salvamar susţin că nu a avut niciun efect, iar o furtună a rupt crucea geamandurii.

Citit 658 ori Ultima modificare Luni, 13 Iunie 2022 22:03

2 comentarii

 • postat de De Rusalii, comemorare la mare ?
  Marți, 14 Iunie 2022 08:18
  109.166.132.***
  Discriminare, păi numai cruce ? De ce nu și semiluna, steaua lui David, Buddha și alte semne religioase , să înțeleagă tot omul în credința lui, doar avem turism international pe mioriticul plai la mare. Nu mai bine, puneau și un mic clopot la cruce...danga, danga în valuri.
  1
  1
  Raportează
 • postat de UN CREDINCIOS SMERIT
  Luni, 13 Iunie 2022 21:03
  5.13.221.***
  ,,BISERICA E-N TACEASTA TRISTA INTOARCERE LA MEDIEVALISM!!!OT ,E-N CELE CE SUNT SI CELE CE MAINE VOR RADE LA SOARE,,!!! PROBABIL CA AU FOST PUSE CA NEFERICITII CE SE INEACA SA MULTUMEASCA DOMNULUI PENTRU CE LI SE INTAMPLA!!!HAI,SICTIR,MI-E SCARBA DE ASEMENEA MEDIEVALISM!!!
  2
  2
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.