Printre prioritățile României, finalizarea aderării la Schengen. Mesajul președintelui, cu ocazia Zilei MAI

Printre prioritățile României, finalizarea aderării la Schengen. Mesajul președintelui, cu ocazia Zilei MAI
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, joi, un mesaj cu prilejul Zilei Ministerului Afacerilor Interne (MAI), în care afirmă că printre principalele obiective ale MAI trebuie să se afle şi contribuţia la finalizarea procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen, consolidarea Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, protecţia infrastructurilor critice naţionale şi creşterea rezilienţei în toate domeniile de activitate socială.

"Se împlinesc 160 de ani de la momentul înfiinţării primului Minister de Interne. În prezent, instituţia dumneavoastră este una modernă, care trebuie să asigure cu un profesionalism din ce în ce mai ridicat siguranţa cetăţenilor noştri şi să se implice activ în atingerea unor obiective strategice la nivelul Uniunii Europene. Apreciez eforturile însemnate depuse pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, a migraţiei ilegale şi pentru securizarea frontierei de stat şi a frontierei comune a Uniunii Europene. Printre principalele obiective ale Ministerului Afacerilor Interne trebuie să se afle şi contribuţia la finalizarea procesului de aderare a României la Spaţiul Schengen, consolidarea Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, protecţia infrastructurilor critice naţionale şi creşterea rezilienţei în toate domeniile de activitate socială. Prin aplicarea corectă şi fără discriminare a legii, aveţi misiunea de a-i face pe toţi cetăţenii ţării noastre să se simtă protejaţi şi permanent în siguranţă", a spus şeful statului, în mesajul prezentat de consilierul prezidenţial Ion Oprişor, în cadrul evenimentului organizat cu această ocazie la sediul MAI.

De asemenea, şeful statului a mulţumit tuturor celor care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unor misiuni sau formate de cooperare multinaţionale şi care, prin dăruire şi implicare, contribuie la creşterea prestigiului României la nivel internaţional. El arată şi că în această zi se aduce un pios omagiu acelora care, în ţară sau în afara frontierelor României, au făcut sacrificiul suprem în slujba cetățeanului şi în îndeplinirea misiunilor care le-au fost încredinţate.

Preşedintele Iohannis a mai precizat că Europa se află în faţa celei mai grave crize de securitate din ultimele decenii, cauzate de agresiunea militară a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, statele din regiune, inclusiv România, confruntându-se cu fluxuri semnificative de refugiați. El arată că MAI, alături de alte instituţii, se află în linia întâi a sprijinirii acestor oameni, inclusiv prin facilitarea transferului de sprijin umanitar către poporul ucrainean.

Citit 730 ori Ultima modificare Vineri, 15 Iulie 2022 01:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.