„O fotografie, o poveste!” - HB Photography - Horia Bodeanu

„O fotografie, o poveste!” - HB Photography - Horia Bodeanu
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Începuturile, rădăcinile HB Photography

Încă din copilărie, am strâns din banii de pachet de la școală zilnic câte 2-3 lei pentru a îmi cumpăra primul meu aparat foto. Țin minte că m-au „prins” ai mei cu câteva sute de lei pe atunci și mă întrebau de unde îi am.

Fotografiam flori, peisaje dar și prin oraș. Totul era un hobby care nu a putut fi fructificat atunci. A intervenit școala, ulterior jobul și s-a instaurat rutina.

După al doilea meu job de multinațională, am realizat că lucratul la birou înconjurat de exceluri nu e tocmai ce îmi doream să fac în viață. Pe lângă acest job aveam și proiecte personale printre care și un brand de haine unde colaboram cu un coleg la fel de creativ și ambițios.

O flacără reaprinsă

Într-o zi am decis să facem un photoshooting cu un model într-o locație interesantă din București, insula „Lacul Morii”. Colegul meu a adus un aparat foto DSLR iar cât timp modelul își schimba ținuta m-am jucat puțin cu setările acestuia. Totul mi se părea atât de familiar încât am știut ce vreau să fac încă din prima clipă.

I-am cerut împrumut aparatul pentru o săptămână în care am fotografiat tot ce se putea fotografia în București, amator fiind. Nu știam ce va naște această incursiune. Mi-a plăcut atât de mult încât mi-am cumpărat un aparat foto entry level de la o persoană cu care am rămas prieteni și în prezent.

Renașterea. Povestea unui fotograf. Horia Bodeanu.

În primele săptămâni am fotografiat pe modul auto dar cu ajutorul cursurilor și tutorialelor video am deprins rapid modul manual, prima mea ședință de portret cu un model în Parcul Cișmigiu a fost chiar după 30 de zile de exercițiu.

Primii mei bani din fotografie i-am făcut la botezul unui coleg care a apreciat ce fotografii făceam ca și hobbyist. M-am simțit atât de bine, în elementul meu, știind că este ceea ce vreau să fac din nou și din nou. La scurt timp am mai avut un botez, apoi o cununie, apoi un botez din nou și în sfârșit prima mea nuntă.

Programul se aglomera atât de mult încât m-am gândit foarte bine dacă să renunț la jobul meu de corporație „9 to 5” care în acest punct nu îmi mai făcea deloc plăcere. Erau pur și simplu două lumi diferite care nu mai reușeam să le împac.

De la fotograf hobbyist la fotograf profesionist

În prezent, decid totuși să fac ce îmi place cu motivația că voi simți acea împlinire profesională din nou și din nou. Pe lângă satisfacția profesională am și plăcerea mare de a socializa cu oamenii, de a le înțelege nevoile și de a îi asculta atunci când se deschid.

Din punctul meu de vedere, un fotograf profesionist nu este doar un om care apasă pe un buton ci o persoană care are aptitudini multiple. Este un bun ascultător dar și un bun vorbitor, are o cultură generală vastă, cunoaște locuri inedite, se mulează efectiv pe situația dată.

În fotografia de eveniment îmi place să captez toate momentele inclusiv pe cele mai emoționale, personale, intime. Consider că o fotografie îmbătrânește ca vinul – pe măsură ce trece timpul valoarea ei îi crește.

Ca și fotograf de eveniment am dat peste o mulțime de situații neprevăzute din care am ieșit învingător. M-am asigurat de fiecare dată că materialele foto-video care ies din mâinile mele dar și a colaboratorilor HB Photography sunt de cea mai înaltă calitate și care surprind esențialul în forma sa cristalizată.

Eu pe miri nu îi numesc clienți cum fac majoritatea din acest domeniu, în primul rând îi numesc prieteni și am ținut cu majoritatea legătura și după eveniment, evident, acolo unde s-a putut. Am fost invitat ulterior de mulți dintre ei la grătar, la mare sau chiar la o cafea pe care am acceptat-o cu drag. Mie îmi place foarte mult cafeaua :)

Pentru că nu îmi place să vorbesc prea mult despre mine în general și de data aceasta am făcut-o cu desăvârșire, iată o selecție de fotografii pe care vreau să vi le împărtășesc, dragi cititori.

Vă mulțumesc, al vostru.

Horia Bodeanu

Citit 1547 ori Ultima modificare Vineri, 16 Septembrie 2022 12:30