Şopârla care a devenit o amenințare pentru Israel se aclimatizează în România

Şopârla care a devenit o amenințare pentru Israel se aclimatizează în România
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Jurnaliștii Agerpres au dezvăluit ”năzdrăvăniile ” unei șopârle. Pentru comportamentul său, aceasta a atras atenția întregii lumi. O șopârlă a devenit vedetă după ce a invadat și a amenințat ecosistemul din regiunea Arabah din sudul Israelului, considerat un stat „inamic” de către cetăţeni egipteni, notează EFE și Agerpres.

Specialiștii de la Universitatea din Tel Aviv atrag atenţia că această şopârlă gecko a deşertului, al cărei nume ştiinţific este Tarentola Annularis și care nu cântăreşte mai mult de 75 de grame, este „un potenţial pericol în habitatul său natural pentru orice fiinţă vie mai mică decât ea”.

Pentru a face față atacului șopârlei, Autoritatea Parcurilor Naturale din Israel a cerut locuitorilor regiunii occidentale a Arabah să încerce să detecteze aceste reptile şi să anunţe cât mai repede autorităţile, demers care a generat un val de susţinere pentru micuţa gecko pe reţelele sociale din Egipt”, susțin jurnaliștii. Şopârla „gecko egipteană este adevărata eroină, are patriotismul în sânge”, au scris mai mulţi utilizatori pe platforma Twitter. Cum arată șopârla Gecko Șopârlele Gecko sunt diferite ca aspect și dimensiune, în funcție de sub-specia din care fac parte. Cel mai mic gecko – și cea mai mică șopârlă din lume – este micul gecko pitic. Crește până la o lungime de 1,6 centimetri și cântărește aproximativ 120 mg.

”Povestea șopârlelor gecko, aduse accidental din țări exotice, în bagaje sau tiruri cu marfă, și care s-au adaptat și înmulțit în București și alte mari orașe, este foarte interesantă. ​De câțiva ani, șopârlele gecko au ajuns în mai multe orașe din România și au dezvoltat aici adevărate colonii. Această specie de reptile nu este una caracteristică țării noastre, dar a ajuns accidental la noi, iar acum este fotografiată și cercetată de pasionații de natură și specialiști”, se povestește pe site-ul nevertebrate.ro

Citit 2455 ori Ultima modificare Joi, 29 Septembrie 2022 13:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.