Acuzat de plagiat, Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației
Foto: Facebook

Acuzat de plagiat, Sorin Cîmpeanu și-a anunțat demisia din funcția de ministru al Educației
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Printr-o postare pe pagina sa publică de Facebook, Sorin Cîmpeanu şi-a anunţat, în seara de joi, 29 septembrie 2022, demisia din funcţia de ministru al Educaţiei.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ.

Am preluat mandatul de ministru nu pentru că nu aveam ce face sau pentru a-mi trece ministeriatul in CV. Aveam și una și alta. Am venit într-un moment extrem de dificil cu dorința de a schimba lucrurile în bine”, scrie Sorin Cîmpeanu.

Politicianul este convins că în mandatul de ministru al Educației a reușit schimbări care au pus bazele reformei “România Educată”, şi îşi prezintă un bilanţ al realizărilor.

„Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă!”, susţine fostul ministru fără a pomeni, în lista de realizări, nimic despre acuzaţia de plagiat.  

Trebuie spus că ministrul Sorin Cîmpeanu s-a aflat în ultimele zile în mijlocul unui scandal de plagiat.

Politicianul este acuzat că ar fi plagiat, într-un curs de specialitate, 92 de pagini din munca a doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti, alături de care a semnat, în 2000, ca al patrulea autor, nouă pagini dintr-un curs universitar.

Jurnalista Emilia Șercan a scris în PressOne că Sorin Cîmpeanu şi-a însuşit prin plagiat 13 capitole publicate anterior sub semnătura altor doi profesori de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Citit 2245 ori Ultima modificare Vineri, 30 Septembrie 2022 10:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.