Opoziție cu scandal și în Suedia! Un nou obstacol pentru aderarea României la Schengen

Opoziție cu scandal și în Suedia! Un nou obstacol pentru aderarea României la Schengen
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Aderarea României la spațiul Schengen s-ar putea lovi de un nou obstacol, pe lângă opoziția deja bine cunoscută a Olandei – nici parlamentul suedez nu este de acord cu aceasta, iar guvernul minoritar care conduce Suedia de la ultimele alegeri ar putea să fie presat să își schimbe poziția actuală și să nu mai susțină aderarea, scrie publicația suedeză, Dagens Nyheter.

Joi, la întâlnirea comisiei de justiție a parlamentului de la Stockholm, guvernul suedez a transmis propunerea sa conform căreia, Suedia va susține aderarea la spațiul Schengen a României, Bulgariei și Croației.

Guvernul anterior, condus de social-democrați, s-a opus extinderii spațiului Schengen, iar partidul, aflat acum în opoziție, continuă să se opună. De asemenea, formațiunea extremistă Suedezii Democrați, care nu se află la guvernare dar care susține guvernul din parlament, a transmis că se opune. Fără sprijinul acestora, guvernul minoritar al lui Ulf Kristersson s-ar putea prăbuși.

„Suntem de părere că, atunci când vine vorba de extinderea Schengen, trebuie să începem cu nevoia noastră de a controla intrările și ieșirile și de a ne asigura că avem toate instrumentele necesare pentru a lupta împotriva infracționalității”, a declarat Ardalan Shekarabi, din partea social-democraților suedezi.

El s-a declarat surprins că guvernul a depus această propunere fără să o discute în prealabil cu social-democrații și cu democrații suedezi.

El a mai spus și că „au existat probleme cu migranți din Bulgaria și România care au fost exploatați în Suedia”.

Publicația suedeză scrie că, cel mai probabil, guvernul suedez se va lovi de prima sa înfrângere în parlament.

„În ce privește Bulgaria și România, Suedia se confruntă cu probleme mari cu cetățenii acestor țări care abuzează de actuala directivă pe mobilitate și pun la îndoială ordinea publică din Suedia”, scrie și unul dintre parlamentarii extremiștii, membrul SD Adam Marttinen.

SD mai susține și că există „critici cu privire la corupția extinsă și lipsa de acțiune împotriva crimei organizate din aceste țări”. SD a mai spus și că „granița externă a Schengen s-ar muta pe granița Ucrainei”, în cazul în care România ar adera.

Citit 900 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2022 13:16

4 comentarii

 • postat de Cristi
  Luni, 14 Noiembrie 2022 13:01
  86.34.187.***
  Simplu, nu Schengen, NU Nato, sa le sparga rusii linistea si casele. Drum bun!
  0
  8
  Raportează
 • postat de Andra
  Luni, 14 Noiembrie 2022 08:19
  95.76.59.***
  Poate ca trebuie siRomania, precum Turcia, sa conditineze acceptul aderarii la NATO a Suediei si nu numai, de primirea imediata si fara alte intarzieri in asa zisa zona Schengen!
  0
  11
  Raportează
 • postat de Zap
  Luni, 14 Noiembrie 2022 02:43
  27.75.237.***
  "În ce privește Bulgaria și România, Suedia se confruntă cu probleme mari cu cetățenii acestor țări care abuzează de actuala directivă pe mobilitate și pun la îndoială ordinea publică din Suedia”

  Lol da, romanii și bulgarii sunt problema, ma!
  Nu arabii care întra pe unde vor în tara cu*ului" și arunca cu grenade în stânga și în dreapta.
  Cred ca e timpul sa punem piciorul în prag. Ori UE e pt toți membri ori e doar pentru "dulăi".
  1
  8
  Raportează
 • postat de Lucian Leonte
  Duminică, 13 Noiembrie 2022 23:07
  82.172.152.***
  Da, bine ca isi fac griji de noi si bulgari! Dar nu vad situatia migrantilor din Italia! Tara care este in spatiul schengen si nu reusesc sa aiba frontiere sigure! Asta nu e un motiv ! In plus noi avem finantele statului mult mai in regula decit multe tari din zona euro. Sunt tari care au datorii de 150 sau 200 la suta din PIB. Daca noi am fi fost in cazul asta ar fi fost un dezastru cu monitorare speciala ptr Romania. Sa mearga politicienii nostri si sa trezinte la Bruxelles aceasta situatie. Sa intrebe. De ce regulile nu sunt egale ptr toti? In privinta coruptiei, evaziunii fiscale, escrocheriilor de tot felul sa nu mai vorbim . Italia, Portugalia, Grecia ne depasesc cu mult!
  1
  15
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.