Nouă români au fost răniți într-un accident rutier în Turcia
Foto: Observator, Antena 1

Nouă români au fost răniți într-un accident rutier în Turcia
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, nouă cetățeni români au fost răniți ușor într-un accident rutier care a avut loc sâmbătă, în Turcia. Potrivit Mediafax, cei nouă români erau pasageri într-un microbuz aflat în drum spre aeroportul orașului Istanbul din Turcia.

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE), prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul, s-a autosesizat în urma informațiilor apărute în mass-media locală referitoare la un accident rutier, produs în cursul zilei de 3 decembrie 2022, în care a fost implicat un microbuz care transporta pasageri către aeroport.

În acest context, reprezentanții oficiului consular au întreprins demersuri, în regim de urgență, pe lângă autoritățile turce, pentru a obține informații oficiale suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și referitor la circumstanțele producerii accidentului”, a transmis ministerul.

„Potrivit informațiilor preliminare obţinute de reprezentanții consulatului general, în urma acestui accident, nouă cetățeni români au suferit răni uşoare. Persoanele rănite au fost transportate la unități medicale din zonă, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

MAE informează că, la nivelul oficiului consular, nu au fost recepționate solicitări de asistență consulară în legătură cu acest incident.

Consulatul General al României la Istanbul este în contact cu un reprezentant al grupului de turiști şi continuă dialogul cu autoritățile turce, fiind pregătit să acorde asistență consulară conform competențelor legale și în funcție de solicitări”, a mai transmis MAE.

Citit 1223 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Decembrie 2022 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.