România a început exportul de gaze către Republica Moldova

România a început exportul de gaze către Republica Moldova
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

România a început sâmbătă, la orele prânzului, exportul de gaze către Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni, au declarat, reprezentanţii Transgaz, conform Agerpres, preluat de Euronews. Acesta este un şprijin acordat Chișinăului pe fondul războiului din Ucraina.

„Astăzi (sâmbătă - n.r.), la ora 13,00, a început transportul de gaze pe direcţia România - Republica Moldova. Sunt nominalizaţi 1.023.266 de metri cubi. Compresorul funcţionează normal”, au anunţat oficialii companiei transportatoare de gaze, citați de Agerpres. Trebuie spus că este prima oară când se transportă gaze din România în Republica Moldova prin conducta Iaşi-Ungheni.

Pe 22 noiembrie, oficialii de la Chişinău au precizat că Gazprom va reduce din 1 decembrie cu 56,5 la sută livrările de gaze naturale către Republica Moldova, acuzând că numai o parte din volumul de gaze pe care-l livrează acestei ţări prin conductele care traversează Ucraina ajunge efectiv în Republica Moldova.

Conform Euronews, în ultimul an, tariful la gaz a crescut de șase ori în Republica Moldova. Metrul cub de gaz costă 29 de lei, adică aproape 6 euro. Guvernul de la Chișinău oferă subvenții pentru facturi, dar oamenii sunt nevoiți să facă economii.

Și prețul curentului electric a crescut în Republica Moldova. Oamenii se confruntă cu a doua scumpire din această toamnă, după ce în octombrie, tarifele au fost majorate cu 19 la sută.

Citit 1017 ori Ultima modificare Sâmbătă, 03 Decembrie 2022 18:26

1 comentariu

 • postat de Ion
  Duminică, 04 Decembrie 2022 06:02
  5.13.207.***
  Inseamna ca in Romania nu e si nu va fi criza /penurie de gaz si pretul pentru populatia trebuie sa scada. Nu poti sa exporti o marfa iti lipseste tie. In Romania au fost reduse sau inchise afaceri din cauza pretului la gazele naturale, au fost majorate preturile la toate marfurile pe motivul cresterii pretului la energie. Restul e propaganda, manipulare si specula.
  3
  17
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.