Puțin peste o mie de ucraineni au venit în Galați în weekend

Puțin peste o mie de ucraineni au venit în Galați în weekend
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ultimele 48 de ore au adus o scădere a fluxului de migranți ucraineni la cele două puncte de trecere a frontierei de pe raza județului.

În cele două zile, Poliția de Frontieră Galați a raportat un număr total de 1.042 de refugiați, numai duminică fiind declarați 533 de refugiați. În privința nou-veniților, Poliția de Frontieră Galați a raportat că cel mai mare flux înregistrat în cele două zile, de 813 refugiați, s-a înregistrat prin vama de la Galați, în timp ce pe la Oancea au venit în ţară 229 de ucraineni. Duminică, 8 ianuarie, a fost raportată o ușoară creștere a numărului de persoane venite din Ucraina față de ziua de sâmbătă, cu 24 de refugiați în plus.

Oamenii sosiți în ultimele 48 de ore nu au cerut azil, motiv pentru care nu au ajuns în Centrul pentru Refugiați, unde sunt disponibile 240 de locuri. Niciun ucrainean nu se află cazat în căminul structurii care se ocupă cu procesarea solicitărilor de azil la Galați.

Unii ucraineni au mers în spațiile de cazare puse la dispoziție de autorități pentru refugiații aflați în tranzit, majoritatea continuându-și călătoria. Astfel, duminică, 8 ianuarie, la blocul M11 erau 106 refugiați. La Baza "Siderurgistul" erau libere toate locurile disponibile, iar la internatele și sălile de sport erau ocupate 23 de locuri din 407. La pensiuni și ONG-uri erau ocupate 98 de locuri din 491. Tabăra mobilă de pe Stadionul "Dunărea", cu 201 locuri, era în continuare goală.

În ultimele 48 de ore, structurile teritoriale ale IGI Galați au eliberat 30 de permise de protecție temporară pentru cetățenii ucraineni, toate fiind raportate sâmbătă, 7 ianuarie.

Citit 716 ori Ultima modificare Duminică, 08 Ianuarie 2023 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.