Exercițiu armat în proximitatea Galaţiului. Militarii francezi se pregătesc de luptă la Smârdan

Exercițiu armat în proximitatea Galaţiului. Militarii francezi se pregătesc de luptă la Smârdan
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Sunt trageri de luptă cu tancuri, în aceste zile, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române de lângă Galați, unde 600 de militari francezi  și 200 de vehicule militare din cadrul Grupului de Luptă dislocat în România (ROU BG - FRAN FN) se antrenează în vederea perfecționării modului de acțiune într-un scenariu fictiv de război, în situația în care un stat membru NATO ar fi ținta unui atac armat.

Exercițiul cu trageri de luptă "EAGLE MEDA 23” se desfășoară în perioada 23-27 ianuarie și scopul declarat al aplicației este, potrivit unui comunicat oficial al Ministerului Apărării Naționale, ”antrenarea forțelor din cadrul Grupului de Luptă privind capacitatea rapidă de dislocare și executarea unei misiuni de luptă, într-un scenariu fictiv, în cadrul unei operațiuni NATO - Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, desfășurate pe flancul de sud-est al Alianței”. În cadrul exercițiului vor fi executate și trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc.

Francezii nu sunt singurii militari străini care fac activități de instruire în Galați, în aceste zile. Batalionul 1-26 Infanterie al armatei SUA, dislocat la finele anului trecut în Baza Militară de la "Mihail Kogălniceanu", a demarat, pe 15 ianuarie, o sesiune de instruire cu militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sfântul Andrei" din Galați cu scopul declarat de a-i ajuta în perfecționarea tehnicilor de luptă și creșterea capacităților de cooperare în conformitate cu standardele NATO.

Citit 2195 ori Ultima modificare Vineri, 10 Martie 2023 07:15

2 comentarii

  • postat de Ruie Musia
    Miercuri, 25 Ianuarie 2023 10:33
    188.25.145.***
    @Ion. Asa e cand ai un dement invadator in proximitate. Cat timp putler e la butoane, e mai bine sa te pregatesti, chiar daca nu ai nevoie
    0
    0
  • postat de Ion
    Miercuri, 25 Ianuarie 2023 07:24
    5.13.134.***
    Energie si timp consumate fara sens. Poluare fara sens, in toate sensurile.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.