Pechenii vor să-l alunge din comună pe loto-milionar: „Noi muncim, nu jucăm la pariuri”

Pechenii vor să-l alunge din comună pe loto-milionar: „Noi muncim, nu jucăm la pariuri”
Imaginea protestului de la Pechea nu mai are nevoie de comentarii!
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Ar fi trebuit să ne bucurăm cu toții, dar invidia sau o conștiință aparte, poate specifică altor popoare, a scos comunitatea din letargie. Oamenii din comuna care ni l-a dat pe Lucian Bute îl refuză pe cel mai recent milionar. E vorba de câștigătorul la Joker.

Cin’ să fie, cin’ să fie?

Județul Galați are lipici la milionari făcuți la apelul Loteriei Române, am mai scris despre acest "neajuns" al celorlalte regiuni ale țării. De când avem pile pe la această mare companie națională? E o întrebare legitimă, nu trebuie decât să răsfoiți presa vremii pentru a-i contabiliza pe toți gălățenii deveniți "împărați" peste noapte. Pentru moment, doar din punct de vedere financiar, aici intrând și cetățeanul din Pechea care, zilele trecute, a câștigat la Joker suma de 19.646.531,20 lei, adică în jur de 4 milioane de euro. Se aude că individul n-a ieșit din ascunzătoare pentru a-și revendica premiul, dar importanta comună în care locuiește deja fierbe. Nu doar că vrea să-l cunoască, dar i-ar schimba și domiciliul. Urgent!

Mișcare fără precedent

Este forfotă mare la 30 și ceva de kilometri de reședința de județ, oamenii ieșind deja pe ulițe și pe străzile asfaltate pentru a protesta. "Afară cu milionarul din Pechea!", "Nu avem nevoie de îmbogățiți la jocurile de noroc" sau "Noi muncim, nu jucăm la pariuri" sunt doar câteva dintre lozincile afișate de oamenii obișnuiți. Unul dintre ei, nea Petrică, ne-a spus-o direct: "Pechea a devenit cunoscută doar prin boxeri și prin câțiva privatizați care abia își mai aduc aminte de comună, dar nu prin milionari la loto care sigur se vor face că nu ne cunosc. Noi suntem cu Lucian Bute și cu ceilalți boxeri. Atât!" Este o mișcare fără precedent în această zonă a României.

"Ce exemplu dă el?"

Să fie invidie pură la mijloc? Tanti Lenuța, care stă mai la vale de spitalul din Pechea, spune că nu neapărat: "Ce exemplu le dă milionarul ăsta la tinerii noștri? Că din loto sau păcănele devii om bogat, aranjat la casa ta? Nu este normal, noi ne facem viitorul doar prin sudoarea frunții. Sau cu obloane care trec, cu tratamentul adecvat, că nu putem să uităm trecutul boxerilor de aici. Fără băieții care dau bine cu pumnul, Pechea n-ar fi ajuns localitate cunoscută până în Canada, să fim cinstiți, mamaie!" Atitudine civică, nu glumă. Noi, semnatarii paginii, ne-am lua tălpășița din comună. Nu înainte de a ne ridica premiul buclucaș!

Pekeanu Reeves

Cu pumnul se ridică banii

* Se zvonește că Lucian Bute, cel mai cunoscut fiu al comunei, l-a contactat pe marele câștigător pentru a-i mulțumi că scoate Pechea din anonimat. "Eu m-am retras de ceva vreme, nu puteam să mai provoc vreun subiect pentru ca localitatea să fie pe buzele tuturor. Mai locuiesc și în Canada, știi... Mă bucur că ți-a venit ideea să pui un bilet la loterie", i-ar fi transmis marele campion la box profesionist.

* Un vis mai vechi al comunei, acela ca Pechea să devină oraș, este pe cale de a fi scos de la naftalină. "Măcar la noi se fac milionarii pe joc cinstit, că Loteria Națională e pe bune, nu din economia subterană, așa cum am auzit că se întâmplă la Galați", a declarat un consilier local din celebra așezare din jumătatea sudică a județului. Cu alte cuvinte, există și oameni care se bucură de succesul de la cea mai recentă extragere Joker.

* Una dintre glumele care nu pot trece la capitolul "și altele" este că la Pechea milioanele nu se ridică altfel decât cu pumnul. Sau, mutând centrul de greutate al anecdotei, "ți se mărește ficatul" mai ales dacă nu ești posesorul combinației-minune de numere.

Dragu-mi-i în sat la Joker

DES/FĂTARE

Vino şi dictează-mi, fato.../ ce înseamnă fată mare

când sămânţa-i mititică/ şi defectă şi sterilă,

când n-ai timp de noapte bună,/ darămite de (s)clipire

cu preopinentul mache/ şi mititeluţ la bilă

şi îngust ca dracu-n scrânciob,/ cu desene infernale,

ca să crezi că-i şic şi vrednic/ de intenţiile tale,

să-ţi ia ochii, să-ţi ia mau(l)/ şi să te îmbrobodească? -

da-i zărghit cum şi babacul/ său cu putregai la bască!

Aşadar, fătucă dragă.../ fată mic, fată rebuturi,

umple ţara cu pârdalnici/ şi cu fleacuri de năpârcă,

umple patria cu loaze,/ dar ai grijă - se plăteşte:

ai să-i duci (o viaţă-ntreagă)/ în lehamite şi-n cârcă,

ai să te convingi că nu poţi,/ vorba aia pământească,

să faci din rahat biciuşcă.../ şi să vrei să şi pocnească!

Submarin Cosorescu

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Se încearcă panicarea contribuabililor

Nu vă speriați! Proiectul aruncat în dezbatere publică de administrația publică locală, document potrivit căruia taxele și impozitele gălățenilor vor fi indexate cu aproape 14 la sută, are un singur scop. E vorba de eliminarea cozilor kilometrice de la ghișeele special prevăzute. "Am văzut și noi, nu doar dumneavoastră ați remarcat, că se încearcă îndepărtarea noastră de pe lângă centrele astea de colectare. O indexare de 14 procente ne-a făcut pe noi? Poate să fie și de 50 la sută, noi tot o să mergem buluc să ne achităm dările", ne-a scris un pensionar din Galați.

Taxe, Ianke și Cadâr

*Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 53795 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Martie 2023 07:47

9 comentarii

  • postat de Creştin
    Miercuri, 08 Martie 2023 17:48
    86.124.127.***
    Răutatea depăşeşte omenia din ce în ce mai mult. Ne mai mirăm că s-a ajuns la război=apogeul urii şi a răutăţii.
    0
    1
  • postat de Nelu
    Luni, 06 Martie 2023 16:29
    89.137.224.***
    Sigur nu e PSD ,săracul om cum să își permită să câștige bani .
    Cu lozinci deja ,miroase a politic de la o poștă.
    0
    0
  • postat de Laura Cristian
    Luni, 06 Martie 2023 11:06
    213.233.88.***
    Pechenii sunt recunoscuți în județ ca oameni răi. Uite ca acum avem și o dovadă.
    0
    1
  • postat de unul
    Luni, 06 Martie 2023 07:42
    193.230.156.***
    Las fierbintisti. Ma felicit in fiecare zi ca am plecat din haznaua aia de zona.
    0
    1
  • postat de sorinacio.gl
    Duminică, 05 Martie 2023 19:54
    86.124.201.***
    Corect ar fi :decât muncim. Și p-ormā mai vedem...
    0
    1
  • postat de Dennis
    Duminică, 05 Martie 2023 08:37
    89.123.71.***
    Buna ziua. Joc lotobde 40 de ani. Si o spun RASPICAT ca PREMIUL CEL MARE ESTE FICTIV. ADICA NU EXUSTA ACEA PERSOANA .SAU DACA EXISTA SUNT DIRECTIONATE CATRE IN CARE STATUL SA NU PIARDA. ACUM IMI DAU SEAMA CA STELIAN OGICA AVEA DREOTATE CAND SOUNEA CA I SA FALSIFICAT BILETUL AVEA DREPTATE.DAR NOI SA FM MULTUMITI CU CATEGORIA 2 SI RESTUL.
    1
    0
  • postat de Tecucean
    Duminică, 05 Martie 2023 07:58
    5.14.25.***
    Glume glumiţe arată Viaţa Liberă dar nici nu publică informaţii importante pentru gălăţeni nici nu lasă comentarii care informează gălăţenii

    Vedeţi ultima ştire "Harta creşterii economice din România. Bucureştiul, Constanţa şi Braşovul au fost principalele motoare ale creşterii economice din România în 2022."

    în Galaţi este JALE !!!

    Creştere economică de 0,4% în 2022, Galaţi fiind din echipa celor 5 judeţe DEZASTRU !
    0
    0
  • postat de marr
    Sâmbătă, 04 Martie 2023 23:16
    86.124.201.***
    Daca era baiat destept ... dona aia 3.5% din impozit sa salveze , efectiv viata unui om - 56 000 euro , bani care altfel , se duc la buget , in buzunarul Politicienilor . Sunt aici pe site Cazuri , ochi sa ai sa citesti ...Ce era asa de complicat ?
    Da' daca-i Pekiderm ! :)

    PS - " In cursul zilei de astazi, 2 martie, s-a prezentat la sediul central al Loteriei Romane castigatorul premiului de categoria I in valoare de 19.646.531,20 lei (aproximativ 4 milioane de euro), obtinut la tragerea Joker din data de 26 februarie.
    Castigatorul este dintr-o localitate din județul Galati, are in jur de 50 de ani si ne-a declarat ca .... "
    1
    0
  • postat de costelzn
    Sâmbătă, 04 Martie 2023 16:50
    79.115.218.***
    pecdhea,panarame
    1
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.