În prezenţa a numeroşi invitaţi, ceremonie de Ziua Universității „Dunărea de Jos”
Foto: Foto: UDJG şi Arhiepiscopia "Dunării de Jos")

În prezenţa a numeroşi invitaţi, ceremonie de Ziua Universității „Dunărea de Jos”
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

De Ziua Universității, printr-o ceremonie care a avut loc pe 20 martie, în Aula "Alexandru Ioan Cuza" din Campusul Științei, prezidată chiar de rectorul Universității "Dunărea de Jos" din Galați, prof. univ. dr. ing. Puiu Lucian Georgescu, comunitatea academică a adunat în jurul ei prieteni pentru a sărbători 75 de ani de învățământ superior la Galați.

După ce studenți ai Facultății de Arte din Galați au interpretat Imnul Național al României și cântecul academic "GAUDEAMUS IGITUR", fiind apoi rostită rugăciunea "Tatăl nostru", ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a vorbit despre menirea instituției academice de a ține sus pe catarg cultura și spiritualitatea românească. "La 75 de ani de învățământ universitar la Galați, mă plec în fața valorilor pe care le-a creat această instituție, îmi doresc să iubim universitatea ca pe propria mamă, să intrăm în clădirea ei ca într-o biserică, să oficiem, prin educație și cultură, în fața studenților precum înaintea sfintelor icoane izvorâtoare de energii și fapte luminoase", a spus ÎPS Casian, aducând un pios omagiu rectorilor UDJG anteriori, prezenți în sală sau printre îngeri. Ca semn al prețuirii și al binecuvântării, Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a conferit rectorului UDJG Crucea "Sfântului Apostol Andrei".

Printre invitați, s-au numărat Andrei Alexandru, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Dumitru Ilie, consilier în Ministerul Educației, rectori, membri ai Consorțiului "Universitaria", colegi din țară (de la Universitatea din Craiova, Academia de Studii Economice din București, Universitatea Ovidius din Constanța, Universitatea Valahia din Târgoviște, Universitatea de Petrol și Gaze din Ploiești, Universitatea Maritimă din Constanța), reprezentanți ai institutelor de cercetare, parteneri, absolvenți și studenți.

Nu au lipsit nici reprezentanţii autorităților locale și regionale. Claudiu-Sorin Gavril, prefectul Galațiului, a declarat: "Respect UDJG pentru contribuția pe care a avut-o la dezvoltarea educației și cercetării în țară, la formarea a numeroși specialiști în diferite domenii, ceea ce a dus la un impact pozitiv asupra comunității locale și regionale. La Galați se face cercetare de calitate și cred că, așa cum s-a întâmplat și până acum, veți face ca numele Universității să se afle cât mai des pe buzele tuturor și de acum încolo. Vă felicit și vă doresc multe realizări, pe măsura experienței acumulate în acești 75 de ani". Costel Fotea, președintele Consiliului Județului Galați, a menţionat că "UDJG este o perlă pe care profesorii și rectorii care s-au perindat de-a lungul timpului au șlefuit-o frumos." "Astăzi, avem peste 70.000 de specialiști care au plecat de pe băncile Universității pentru a ridica economia județului, a regiunii, a României sau pentru a lucra oriunde în lume. Universitatea «Dunărea de Jos» inspiră generații de tineri, creează povești de succes, inovează și se implică activ în dezvoltarea comunității. Ne mândrim cu o comunitate academică de excepție, cu oameni talentați, inteligenți și dedicați", a mai transmis Costel Fotea, președintele Consiliului Județului Galați.

Comunitatea academică a adunat în jurul ei prieteni pentru a sărbători 75 de ani de învățământ superior la Galați

Arhiepiscopul Dunării de Jos i-a conferit rectorului UDJG Crucea „Sfântului Apostol Andrei”

Alocuțiuni au avut și city managerul Cezar Bichescu, cadru didactic la UDJG, dar și Ionuț Ciprian Dobre, vicepreședinte al CJ Brăila, și Constantin Toma, primar de Buzău și fost absolvent al Facultății de Inginerie, care au felicitat instituția de învățământ superior, fiind bucuroşi pentru parteneriatele încheiate până acum cu UDJG.

Ziua Universității a continuat cu un cocktail oferit oaspeților și comunității academice în holul sediului central, urmat, la ora 19,30, de un spectacol inedit de lasere, cu ajutorul căruia pe clădire s-au proiectat sigla UDJG, dar și cifra 75, şi despre care "Viaţa liberă" a relatat, la momentul respectiv, pe site-ul propriu, unde puteţi vedea şi un video.

Citit 1969 ori Ultima modificare Marți, 28 Martie 2023 09:32

1 comentariu

 • postat de Competentul Capabil
  Marți, 21 Martie 2023 15:25
  89.137.30.***
  Ei între ei acolo... intelectocănime, preafericiți, doctori, culturiști. Să trăiți descurcăreților, continuați treaba mare! Lamulțean lu cea mai tare universitate! Hai Simona!
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.