Augmentarea buzelor, soluția pentru un aspect tânăr și atractiv. Medicii MedLife explică care sunt cele mai moderne și sigure astfel de proceduri estetice

Augmentarea buzelor, soluția pentru un aspect tânăr și atractiv. Medicii MedLife explică care sunt cele mai moderne și sigure astfel de proceduri estetice
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Ultimii ani au cunoscut o adevărată revoluție în domeniul augmentării buzelor. Folosite în special în scop estetic, tehnicile chirurgicale și cele nechirurgicale de mărire a buzelor se numără acum printre cele mai populare tratamente cosmetice la care femeile apelează pentru îmbunătățirea aspectului fizic, dar și pentru creșterea încrederii în sine. Dr. Ozana Panfile, medic specialist chirurgie estetică și reparatorie în cadrul MedLife Galați, ne explică într-un interviu amplu care sunt cele mai eficiente și moderne tehnici de augmentare a buzelor, când sunt indicate acestea, dar și de ce este esențial să mergi pe mâini sigure atunci când vine vorba de sănătatea și de aspectul tău.

 

Dr. Ozana Panfile

Mărirea buzelor poate fi realizată fie prin metode chirurgicale, fie prin tehnici neinvazive. Mărirea chirurgicală a buzelor implică intervenții precum implantarea de material sintetic sau autogen, ridicarea buzelor sau reducerea țesuturilor din jurul buzelor pentru a le crește volumul. De obicei, aceste proceduri sunt realizate sub anestezie locală și necesită timp de recuperare.

Pe de altă parte, mărirea nechirurgicală a buzelor poate fi realizată prin injectarea de substanțe de umplere, precum acidul hialuronic, siliconul sau colagenul. Aceste substanțe sunt injectate în buze pentru a le face mai voluminoase. Procedura este realizată, de obicei, sub anestezie locală topică și nu necesită timp de recuperare, pacienta putând reveni imediat la activitățile cotidiene, spune medicul specialist în chirurgie estetică și reparatorie Ozana Panfile.

Tehnici folosite în Hyperclinica MedLife Galați pentru augmentarea buzelor

Pacientele care își doresc augmentarea buzelor pot apela la servicii de ridicare chirurgicală a buzelor (Lip Lift). Liftingul de buză este o procedură chirurgicală prin care se reduce distanța dintre baza nasului și buza superioară, obținându-se astfel un aspect mai plin, mai tânar și mai atractiv al buzei și, implicit, al feței. Această intevenție oferă rezultate pe termen lung și elimină necesitatea implanturilor sau a injectărilor.

Există mai multe tipuri de lifting al buzei superioare, printre care: tehnica ”Bullhorn” (subnazală), tehnica ”Gull-Wing” (directă), tehnica italiană, tehnica V-Y și tehnica de ridicare a colțurilor gurii. Tehnica utilizată depinde de particularitățile și de obiectivele fiecărui pacient.

Dintre acestea, cea mai folosită este tehnica ”Bullhorn” subnazală. În timpul acestei proceduri, se face o incizie la baza nasului, în formă de “coarne de taur”. O mică bandă de piele și țesut subcutanat este îndepărtată, țesuturile profunde sunt ancorate, iar buza superioară este ridicată la noua sa poziție. Incizia este apoi suturată. Cicatricea este practic invizibilă, deoarece este ascunsă de-a lungul pliurilor și curburilor naturale ale feței. Această procedură poate fi personalizată pentru a ridica zona centrală a buzei și/sau colțurile gurii. Intervenția se realizează sub anestezie locală, durează în jur de 60 de minute și necesită o perioadă de recuperare de aproximativ o săptămână.

Pentru mărirea nechirurgicală a buzelor, pacientele au la dispoziție servicii de injectare a acidului hialuronic. Această procedură constă în injectarea de acid hialuronic la nivelul buzelor, pentru a le face mai conturate și mai voluminoase. Acidul hialuronic este o substanță biocompatibilă și resorbabilă, ceea ce înseamnă că nu este necesară îndepărtarea sa ulterioară, iar efectele sunt temporare.

Procedura este, în general, sigură, se efectuează sub anestezie locală, topică sau injectabilă, și durează aproximativ 40 de minute. Efectele sunt vizibile imediat, dar rezultatul final este obținut la aproximativ două săptămâni, și durează de obicei între 6 și 12 luni, în funcție de tipul de acid hialuronic utilizat și de metabolismul fiecărei persoane. Un avantaj al utilizării acidului hialuronic în procedurile estetice este reversibilitatea intervenției, explică specialistul MedLife.

Totodată, în curând, pacientele vor putea accesa în Hyperclinica MedLife Galați și servicii de augmentare a buzelor prin lipofilling. Această procedură implică prelevarea de grăsime dintr-o zonă a corpului (de obicei abdomen sau flancuri), procesarea acesteia și injectarea la nivelul buzelor pentru a le umple și contura. Această procedură are avantajul de a utiliza propriul țesut al pacientului, astfel încât riscul de respingere sau de reacții alergice este minim.

Procedura este de obicei realizată sub anestezie locală, durează între 60-90 de minute și necesită o perioadă de recuperare de aproximativ o săptămână. Rezultatele sunt cu caracter permanent, însă pot fi necesare mai multe sesiuni pentru a obține rezultatele dorite.

Ce alte indicații terapeutice au aceste tehnici medicale?

Procedurile de augmentare a buzelor au, în principal, funcție estetică, însă pot fi utilizate și în anumite indicații terapeutice. De exemplu, injectarea de acid hialuronic poate fi folosită pentru a corecta asimetriile sau defectele congenitale ale buzelor, care pot afecta funcția normală a vorbirii si mestecatului.

De asemenea, lipofilling-ul poate fi folosit pentru a corecta anumite deformități sau cicatrici post-traumatice sau postoperatorii la nivelul buzelor. În orice caz, indicațiile terapeutice pentru aceste proceduri trebuie stabilite în urma unei evaluări amănunțite a fiecărui pacient și a necesităților acestuia.

Când apelează pacientele la astfel de tehnici?

În ultimii ani, domeniul esteticii faciale și al intervențiilor pentru îmbunătățirea aspectului buzelor a cunoscut o creștere semnificativă în România. Atât tehnicile nechirurgicale, cum ar fi injectarea cu acid hialuronic, cât și procedurile chirurgicale, cum ar fi ridicarea buzelor, au devenit mai accesibile și sunt tot mai cerute.

Pacientele pot apela la aceste tehnici pentru a-și îmbunătăți aspectul fizic și pentru a-și crește încrederea în sine. Buzele mai pline și mai conturate oferă un aspect mai tânăr și mai atractiv, ceea ce poate spori stima de sine și încrederea în aspectul lor fizic. De asemenea, persoanele cu buze subțiri, lungi sau căzute pot lua în considerare aceste proceduri pentru a obține un aspect mai armonios al feței.

Medicul Ozana Panfile precizează că România urmează trendul de creștere al cererii pentru intervențiile estetice dat de statele din vestul Europei. Cu toate acestea, rata de penetrare a acestor proceduri este încă mai mică decât în ​​țările vest-europene, unde există o mai mare acceptare culturală a acestora. Un alt motiv are legătura cu nevoia crescută de educare și informare cu privire la riscurile și beneficiile intervențiilor estetice, astfel încât pacienții să poată face alegeri informate și să fie protejați de practicieni neautorizați sau nespecializați.

Cât se sigure sunt procedurile de mărire a buzelor?

În general, procedurile de augmentare estetică a buzelor sunt sigure, dar, ca orice intervenție chirurgicală sau nechirurgicală, acestea pot avea unele riscuri și complicații asociate precum: disconfort, sensibilitate, edem, echimoze. În cazuri foarte rare pot apărea hematoame, noduli, reacții alergice etc.

În vederea obținerii celor mai bune rezultate, în timpul și după proceduri, este nevoie de respectarea tuturor pașilor necesari pentru minimizarea riscurilor și complicațiilor asociate. Acești pași includ evaluarea atentă și planificarea procedurilor, utilizarea de tehnici sigure și moderne, monitorizarea atentă a pacienților și oferirea de recomandări detaliate privind îngrijirea post-operatorie și recuperarea.

În Hyperclinica MedLife Galați, pacientele benefiază de o gamă largă de servicii, având la bază expertiza și profesionalismul medicilor. Fiecare procedură începe cu o evaluare detaliată și personalizată a nevoilor estetice ale pacientei. În funcție de nevoile și de dorințele lor, se pot recomanda proceduri precum ridicarea chirurgicală a buzelor (lip lift), injectarea de acid hialuronic sau lipofilling-ul.

Înainte de a efectua orice procedură, pacientele sunt supuse unei evaluări amănunțite a stării de sănătate și a istoricului medical, astfel încât medicii să poată determina cel mai bun plan de tratament pentru fiecare pacientă în parte.

Siguranța și confortul pacientelor sunt întotdeauna prioritare. Astfel, în timpul procedurilor, sunt utilizate cele mai moderne tehnologii și tehnici de anestezie, pentru a minimiza disconfortul și pentru a asigura cele mai bune rezultate posibile. Totodată, după proceduri, pacientele sunt monitorizate atent și li se oferă recomandări detaliate privind îngrijirea post-procedură și programul de urmărire și recuperare.

* Dr. Ozana Panfile, medic specialist chirurgie estetică și reparatorie, activează în cadrul Hyperclinicii MedLife Galați, o unitate multidisciplinară care pune la dispoziția pacienților expertiza unei echipe medicale de top, completată de aparatura medicală modernă și echipamente de ultimă generație. La MedLife Galați, pacienții pot beneficia de servicii de imagistică, analize de laborator, consultații și investigații complete pentru 30 de specialități medicale.

(Articol susținut de MedLife)

 

 

Citit 2322 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2023 14:47