Copiii Dramaticului câştigă pariul cu viaţa prin spectacol

Copiii Dramaticului câştigă pariul cu viaţa prin spectacol
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" invită publicul la spectacolele programate sâmbătă, 8 aprilie, și duminică, 9 aprilie. Primul este premiera trupei de voluntari a teatrului, care vine cu un spectacol comic, fermecător, plin de viaţă şi de înţelesuri vechi de când lumea - "Jocul cu nemurirea", o reinterpretare a poveştii "Ivan Turbincă", iar cel de-al doilea, "Vrabia", nu trebuie ratat de niciun gălăţean, pentru că tocmai despre noi este vorba.

Sâmbătă, 8 aprilie, de la ora 19,00, "Absolut", trupa de voluntari a Teatrului Dramatic "Fani Tardini", prezintă spectacolul "Jocul cu nemurirea", adaptare după basmul "Ivan Turbincă", de Ion Creangă.

"Este povestea unui muritor, care a sfidat moartea și a devenit nemuritor. Am transformat o poveste într-o joacă și, alături de Daniel Divrician, scenograful Teatrului Dramatic «Fani Tardini», și de copii, am pornit în acest spectacol deoarece în fiecare dintre noi există dorința de a învinge, de a câștiga, iar noi asta am făcut alături de Ivan. Am câștigat pariul cu viața și ne place mult, atât de mult încât am creat un spectacol viu, colorat și antrenant. Iar când în joc se prind toți, cu mic, cu mare, nu poate fi decât o reușită. Te așteptăm, sâmbătă, în povestea pe care acești tineri entuziaști au pus-o la cale, cu cântece, cu dans, în dulcili grai moldovinesc!", ne-a declarat Gabi Lovin, cea care "păstoreşte" frumos voluntarii de la "Absolut", dar şi cea care, alături de scenograful Daniel Divrician, semnează regia montării.

Vor urca pe scenă cu energie şi prospeţime: Niculeț Rian, Boldeanu Daniel, Totolici Cristina, Boldeanu Elena, Tăbuș Marian, Grigore Denisa, Spătaru George, Chirilă Carmen, Chelici Georgiana, Ioniță Alina, Lupu Antonia, Buhociu Denissa, Chirilă Andrei, Chelici Andreea, Gafton Antonia, Marcu Nicoleta, Streașină Raluca, Codrescu Dragoș, Grecu Daria, Boldeanu Maria, Artene Teodora, Bogatu Lucian.

Duminică, 9 aprilie, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă spectacolul "Vrabia", textul și regia: Leta Popescu, scenografia: Bogdan Spătaru, atmosfera sonoră: Oana Hodade, light design: Tudor Nicorici și Bogdan Spătaru. Spectacolul este produs în cadrul "Proiect 9. Teatru Românesc Contemporan".

Din distribuție fac parte: Oana Mogoș, Petronela Buda, Elena Ghinea, Cristina Uja-Neagu, Vlad Volf, Ionuț Moldoveanu, Vlad Ajder, Carmen Albu, Tamara Constantinescu, Svetlana Friptu, Florin Toma, Aureliu Bâtcă, Vlad Vasiliu, Oana Preda, Mihaela Lecca-Gorea, Ciprian Brașoveanu.

"Vrabia" este un spectacol care împrumută elemente din viața personală a regizoarei Leta Popescu și urmărește evoluția de la copilărie până la maturitate a unei fete care crește într-un oraș industrial din România postcomunistă. Pornind de la copilăria și adolescența ei în cartierul Țiglina IV din Galațiul anilor ’90-2000, Leta vorbește, de fapt, despre copilăria și adolescența unei generații.

Leta Popescu, cea care semnează textul și regia, a primit o nominalizare la Premiile UNITER 2023, pentru "Cel mai bun text dramatic românesc, montat în premieră absolută" la Teatrul Dramatic "Fani Tardini".

Citit 4742 ori Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2023 10:57

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.