De Florii a fost lăsata secului la pescuit

De Florii a fost lăsata secului la pescuit
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Veste tristă tocmai acum, când era dezlegare la pește și vremea părea să se îndrepte: prin Ordinul 10/235/2023 al Ministerului Agriculturii, se instituie prohibiția la pescuitul sportiv sau comercial. Pescari, sculele în cui până la noi dispoziții!

Potrivit articolului 1 din respectivul ordin, se instituie măsuri de prohibiţie pentru pescuitul în scop comercial, recreativ/sportiv şi familial al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în habitatele piscicole naturale, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv, iar în apele care constituie frontieră de stat, pe o durată de 45 de zile, în perioada 24 aprilie-7 iunie inclusiv, cu excepţiile prevăzute în prezentul ordin. În plus, se interzice pescuitul în scop comercial şi recreativ/sportiv al oricăror specii de peşti, crustacee, moluşte şi alte vieţuitoare acvatice vii în râul Prut şi în zonele inundate permanent sau temporar limitrofe acestuia, precum şi în lacul de acumulare Stânca-Costeşti, pe o durată de 60 de zile, în perioada 9 aprilie-7 iunie inclusiv.

Cu alte cuvinte, gălățenii dornici să privească în gol la undițe, lansete etc., în așteptarea capturii cu care să se pozeze spre invidia prietenilor, vor intra în pauză competițională. M-am interesat la două magazine de unelte pescărești și mi s-a spus că, pentru o bună perioadă de timp, toate momelile vii se bucură de o binemeritată grațiere. Râme, viermuși, lipitori sau coropișnițe joacă hora bucuriei în cutiuțele lor.

Tristețea nu este însă generalizată, pentru că pescuitul sportiv nu este întrerupt în amenajările piscicole aflate în proprietate privată. Dar – ce să-i faci, viața nu este alcătuită doar din bucurii – mai avem o veste tristă: față de anul trecut, taxa a crescut cu cel puțin 10 lei pe mai toate bălțile.

Citit 814 ori Ultima modificare Luni, 10 Aprilie 2023 09:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.