Paştele Romano-Catolic la Galaţi: „Lumina este simbolul credinţei noastre”

Paştele Romano-Catolic la Galaţi: „Lumina este simbolul credinţei noastre”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

„Cristos a înviat!/Adevărat a înviat!”, au strigat, într-un glas, credincioşii adunaţi sâmbătă seară la Biserica Romano-Catolică „Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Galaţi.

Scăldat în Lumină şi împodobit de sărbătoare, lăcaşul de cult – monument istoric din patrimoniul oraşului – a fost neîncăpător pentru zecile de enoriaşi care au participat la Vigilia Pascală din Noaptea Învierii. Credincioşii de rit catolic s-au lepădat de Satana, şi-au mărturisit crezul în Dumnezeu şi şi-au reînnoit făgăduinţele de la botez, apoi şi-au dăruit lumină și pace.

Cu lumânările aprinse, cântând „Cristos a înviat din morţi/ Cu moartea pe moarte călcând” au pornit într-o mică procesiune în jurul bisericii.

În curtea sfântului lăcaş, cu capetele plecate, au primit binecuvântarea preotului. „Vreau să vă mulţumesc că aţi venit la Biserică în număr atât de mare. Luminile pe care le ţineţi în mâini să le purtaţi acasă cu speranţa lui Cristos cel Înviat. El a biruit deja pentru noi! El este cel care a dobândit victoria pentru noi, şi noi împreună cu El. Aşa cum am spus la predică, să vadă toată lumea că noi credem în cel care este speranţa noastră. Lumina este simbolul credinţei noastre”, a fost mesajul cu care au pornit spre case.

Citit 1221 ori Ultima modificare Marți, 11 Aprilie 2023 02:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.