„Hristos a înviat!” și pentru deținuții din Penitenciarul Galați (FOTO)

„Hristos a înviat!” și pentru deținuții din Penitenciarul Galați (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Sărbătoare și pentru cei care au greșit față de societate.

Sărbătoarea Învierii Domnului este pentru toți, și asta înseamnă că și cei care, la un moment dat al vieții, au greșit față de legile scrise, trebuie să primească, în suflete și în lăcașul unde au ajuns temporar ca plată pentru păcatele lor, Lumina Sfântă.

Ca în fiecare an, Penitenciarul Galați și-a deschis porțile pentru ca vestea mântuirii să ajungă și la deținuții de aici, prin intermediul Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Duminică, în prima zi de Paște, ÎPS Casian, împreună cu preotul capelan Ovidiu Gafton, a săvârşit slujba Vecerniei speciale pentru deţinuţii adunaţi în capela ”Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cadrul acestei instituţii de detenţie.

”Esenţialul din mesajul Învierii Mântuitorului Iisus Hristos se poate desprinde şi din acceptarea credincioşilor, o parte dintre ei aflaţi în Penitenciarul din Galaţi, de a-L lăsa pe Domnul să intre prin uşile încuiate ale sufletului, gândurilor, minţii şi inimii, pentru trecerea dincolo de starea de închidere şi de limitare temporară a libertăţii sociale. Fie ca efectul slujbei Învierii, care se numeşte a doua Înviere, să nu îl uităm! Şi anume, trecerea creştinilor noştri de la starea de deţinuţi temporar în penitenciar la starea de oameni liberi spiritual, creştini buni, angajaţi într-o construcţie nouă, o comunitate a celor ce L-au lăsat pe Domnul Iisus Hristos să învie bucuria, aşa cum s-au bucurat ucenicii văzându-L pe Domnul intrând prin uşile încuiate”, a spus ierarhul Dunării de Jos, în cuvântul adresat deținuților strânși în capela penitenciarului. 

După tradiţie, Înaltpreasfinţia Sa a împărţit daruri pascale celor prezenţi, a ciocnit cu ei ouă roşii şi i-a întărit duhovniceşte în această mare zi a creştinătăţii, după care a vizitat celulele penitenciarului. 

Citit 1397 ori Ultima modificare Marți, 18 Aprilie 2023 12:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.