Un nou dispecerat taxi din Galați se bate în tarife cu Uber și Bolt

Un nou dispecerat taxi din Galați se bate în tarife cu Uber și Bolt
Evaluaţi acest articol
(33 voturi)

Piața taximetriei din Galați, una destul de agitată din cauza concurenței cu platformele Uber și Bolt, se îmbogățește cu un nou dispecerat. Marea noutate pe care o aduce acesta o reprezintă tarifele, similare cu cele din ride-sharing și la jumătate față de cele practicate de toate celelalte firme de taximetrie din Galați.

"Taxi 21" este numele noului dispecerat care vrea să revoluționeze taximetria din Galați, mai ales prin tarifele cu care operează. Pe rețelele sociale, compania anunță "servicii de taximetrie la nivel de ride-sharing" și un preț pe kilometru imbatabil: 1,66 lei! Este la jumătate față de tarifele de la celelalte firme mari din Galați și de peste două ori mai mic decât tariful maximal, de 3,75 lei/lm, aprobat de Consiliul Local în primăvara anului trecut.

Dispeceratul are un număr de telefon, cu prefix de București, la care se poate comanda un taxi. Comanda poate fi făcută și printr-o aplicație online, disponibilă pe GooglePlay sau AppStore, iar plata se poate face fie cu numerar, fie cu cardul prin intermediul aplicației, la fel ca la Uber și Bolt.

Cât de fezabilă este însă o astfel de afacere, cu tarife pe kilometru la jumătate din prețul pieței? Greu de spus, cel puțin deocamdată. Conform surselor noastre, noul dispecerat a pornit la drum de curând și are numai câteva mașini. Posibil să atragă pe viitor mai mulți colaboratori, din moment ce, conform acelorași surse, numele patronului este unul cunoscut pe piața gălățeană de profil, fiind unul dintre primii acționari ai companiei Samataxi.

Citit 12912 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 09:34

8 comentarii

 • postat de UPU GALATI
  Miercuri, 03 Mai 2023 19:26
  5.13.197.***
  Doar Viața Liberă poate face ca taximetriștii care parchează in fața Spitalului județean sa fie amendați! Politia locala trece pe acolo, se face că le spune ceva, pleacă și taxiurile rămân parcate pe trotuar și în fața intrării de la UPU. Colegii de pe ambulanțe au in fiecare dimineață discuții cu acești taximetriști care încalcă legea, explicându-le că blochează accesul la primiri urgențe, dar primesc doar amenințări mafiote de genul "te aștept după serviciu", "îmi chem colegii si va băgăm pe voi la urgente".
  Taximetriștii din fata spitalului județean fac legea iar poliția nu ia nici o măsură. Treceți pe acolo dimineața și veți vedea cum și unde parchează. Poate ne ajutați, noi nu mai știm ce putem face.
  1
  3
  Raportează
 • postat de Vasile c
  Miercuri, 03 Mai 2023 08:23
  89.39.71.***
  Important e sa găsească prosti cu mașini sa tragă pt el
  6
  12
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 03 Mai 2023 08:19
  86.124.202.***
  Mașinile conduse tot de ăștia cu bâta sub scaunul șoferului? De ce nu ați atașat articolului o fotografie cu taximetriști, așa cum se înfățișează ei lângă mașini în Piața centrală? Și apoi poate aflu și eu cine se urcă în mașină cu vreunul dintre ei, așa de curiozitate...Toți îs foști și viitori condamnați, aflați între două fapte
  8
  16
  Raportează
 • postat de Gigel
  Miercuri, 03 Mai 2023 08:07
  5.13.147.***
  Eu as pune in conditiile de functionare a unei firme de taxi sa aiba si garaj si ateliere cu mecanici cu tot ce trebuie.
  0
  17
  Raportează
 • postat de Michael
  Marți, 02 Mai 2023 22:01
  109.166.130.***
  Conform fișei de fundamentare nu este fezabil tariful. La inflația actuală și costurile întreținerii unei mașini ( service,licență ( licența în Galați este cea mai scumpă din țară),piese,finanțe,asigurări,metrologie,itm,agreare ,revizie,carburant),totul este pe minus. Plus că faci mașina praf. Se fac incasari in casa de marcat dar bani lichizi nu sunt ( pentru că toți plecăm de acasă pentru un ban),nimic nu iese.
  Și așa conform fisei fundamentare ,tariful actual este mic. Să nu mai vorbim de unele rate la bănci privind achizitia unei mașini. Gândind-o logic la ce costuri sunt acum,n-ai cum. Si chiar dacă ai câstiga la loto....iar cu alternativii...sunt prea puternici pentru a fi rasturnați. Oricum,la anu' ANAF le va bate-n ușă alternativilor care acum se bucură doar de incasări și în curând le vor cădea masinile. Atunci va fi vremea plății.
  25
  13
  Raportează
 • postat de vreau abonament
  Marți, 02 Mai 2023 20:34
  89.39.81.***
  pot negocia la 1,44/km ?
  17
  11
  Raportează
 • postat de Gigel
  Marți, 02 Mai 2023 18:47
  5.13.147.***
  La inceput sa agate lumea si dupa ce castiga cota de piata, scumpesc.
  11
  17
  Raportează
 • postat de Unu care-l stie
  Marți, 02 Mai 2023 18:46
  5.14.136.***
  Primul proprietar de firma care a dus smecheria la rang de arta.
  A facut cea mai mare taxa de colaborare din tara.
  A pierdut 200 de masini intr. o luna.
  A pierdut firma.
  A pierdut masina.
  A pierdut sotia.
  A pierdut respectul colegilor.
  Acum are o firma cu o masina, si multe vise(ca a mai avut)!
  16
  28
  Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro