Proceduri pentru reabilitarea podului Oancea - Cahul

Proceduri pentru reabilitarea podului Oancea - Cahul
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

O firmă din Alba Iulia a depus oferte pentru proiectarea a trei poduri rutiere noi peste Prut, a informat recent secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu. Cele trei poduri fac parte din planul comun de acțiuni care vizează creșterea capacității de transport între România și Republica Moldova, fiind vorba despre cele de la Stânca - Costești, Bumbata - Leova și Fălciu - Leca.

În plus, Scrioșteanu a amintit că a fost reabilitat deja primul pod peste Prut după 1989, este vorba despre cel de la Giurgiulești și au fost demarate procedurile pentru reabilitarea altor trei poduri, printre care și cel din zona Oancea - Cahul. În comuna gălățeană de pe malul Prutului, mai e o "dandana", pentru că după ce Vama a câștigat un proiect cu fonduri europene, primăria a pus la dispoziție teren gratis, iar o companie lichidată ulterior a amenajat un drum inutilizabil către punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova. Ca atare, traficul greu se desfășoară tot prin centrul comunei, pe DN 26.

Nu în ultimul rând, conform aceleiași surse, în strategia Ministerului Transporturilor există și construcția unui pod nou, la nivel de autostradă, la Ungheni.

Citit 1041 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Mai 2023 14:37

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.