Cum să nu vă lăsați furați în autobuze ori în stații
Foto: Anca Melinte

Cum să nu vă lăsați furați în autobuze ori în stații
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

"Nu vă înghesuiți și nu permiteți să fiți înghesuit", "dacă în aglomerație vă simțiți înconjurați de persoane dubioase, căutați să vă schimbați locul", "poziționați geanta sau poșeta în fața dumneavoastră, dacă este posibil între corp și un element fix din autobuz", "nu purtați portofelul, banii sau telefonul în buzunarul de la spatele pantalonilor sau în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor, gecilor". Sunt doar câteva dintre cele mai importante instrucțiuni pentru a nu deveni victima hoților de buzunare, în stațiile de transport sau în autobuze. Informațiile sunt afișate în mijloacele de transport, în cadrul unei campanii de informare a călătorilor.

"Instrucțiuni pentru prevenirea și combaterea săvârșirii de infracțiuni", așa se intitulează un set de informații printate pe o coală de hârtie, lipită pe geamul autobuzului, care ne-a atras atenția miercuri, pe traseul 10. Deși informațiile ar fi meritat să fie prezentate astfel încât să poată fi citite cu ușurință de călătorii de toate vârstele, considerăm că inițiativa este cât se poate de binevenită și utilă. Face parte dintr-o campanie de informare derulată de compania publică de transport Transurb SA, iar informațiile au fost adunate de către compartimentul juridic al operatorului.

În continuare, vă prezentăm cele mai importante instrucțiuni.

"Încă din stație dați dovadă de vigilență și atenție față de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră", sunt îndemnați călătorii.

"Fiți foarte atenți atunci când citiți în mijloacele de transport în comun, deoarece atenția vă este diminuată și puteți deveni cu ușurință victimele hoților de buzunare", precizează instrucțiunile. Cu alte cuvinte, mai ridicați ochii din telefonul mobil!

"Dacă vă așezați pe scaun, țineți bagajele în brațe, în niciun caz spre exterior ori spre vecinul de scaun. Dacă sunteți obosiți, evitați să vă așezați pe scaun pentru a nu adormi". 

Mai mult, Transurb vă recomandă ca, în cazul în care transportați sume mari de bani, să evitați deplasarea cu transportul în comun.

În cazul în care circulați la ore târzii, când sunt puțini călători, sfatul Transurb este să vă așezați cât mai aproape de conducătorul auto sau de alți pasageri care vă inspiră încredere.

În situația în care sunteți victima sau martorul unei infracțiuni, apelați 112 și anunțați șoferul sau vatmanul despre ce s-a întâmplat.

Conform Transurb, în ultima perioadă nu au fost semnalate infracțiuni în mijloacele de transport, dar paza bună trece primejdia rea!

Citit 3135 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2023 07:33

2 comentarii

  • postat de eu
    Joi, 04 Mai 2023 09:54
    86.124.202.***
    Fanii transportului gratuit oferit de Primărie pentru a da salarii la zeci și sute de atârnători prin birouri la societatea publică ( atenție, nu la oamenii implicați direct în transportul public ) cred că se pot buluci în continuare prin autobuze, fără nicio noimă ca și până acum, fără grija hoțilo
    0
    0
  • postat de Sărăcia determină, expansiunea furtului
    Miercuri, 03 Mai 2023 19:21
    109.166.134.***
    Simplu, evitați folosirea mijloacelor de transport în comun, pentru că în comun, mai ales în aglomerație, găsești și hoți, borfași, și oameni cinstiți, neajutorați, creșterea furturilor devenind o normalitate după 33 de ani, pe creștere a sărăciei....și de omul, trebuie să și mănânce, societate de a
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.