Eveniment de HR - Piața muncii se rescrie și la Galați

Eveniment de HR - Piața muncii se rescrie și la Galați
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Vineri, după-amiază, la Hotelul Müller din Galați a avut loc un important eveniment local destinat specialiștilor în resurse umane - HR, organizat de compania locală Trust HR Pro Team, în colaborare cu scoaladehr.ro și având ca partener media cotidianul ”Viața liberă”.

Dacă preocupări în sensul dezvoltării unei științe resurselor umane au apărut în Europa încă din secolul 18, bazele HR-ului putem spune că au fost puse de inginerul american Frederick Winslow Taylor, acesta fiind interesat, în a doua jumătate a secolului 19, de îmbunătățirea eficienței locurilor de muncă din industria prelucrătoare. Revenind în zilele noastre, dezbaterile prilejuite de evenimentul de vineri, intitulat ”Piața muncii se rescrie”, a fost unul cu caracter interactiv, oferind ocazia unui schimb de experiențe și de opinii între aproximativ 60 de specialiști locali în domeniul resurselor umane, sub ”bagheta” fondatoarei scoliidehr.ro, Andra Pintican.

Mai concret, în contextul noilor tendințe și provocări apărute în acest an pe piața muncii, specialiștii în HR ai unor importante companii gălățene au abordat teme variate, accentul fiind pus pe faptul că, la această dată, conform Andrei Pintican, țara noastră iese din zona de low-cost a pieței muncii, iar, deși criza de personal a început de aproximativ șapte ani în România, suntem încă în faza de negare. Mai mult decât atât, am înțeles că cea mai importantă provocare este cea de a trece de la o paradigmă a competitivității, la o adevărată regenerare a pieței muncii. Nu a fost ocolit nici subiectul sindromului epuizării (de burn-out) ce poate interveni la locul de muncă.

HR Pro Team Galați este o companie specializată în consultanța resurselor umane, prezentă pe piață pentru a sprijini companiile partenere și persoanele fizice în alegerea celor mai eficiente soluții, dar și pentru a oferi candidaților suportul necesar desfășurării activității în condiții optime.

Citit 2512 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2023 22:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.