Ce-au fost și ce-au ajuns lalelele de la Spicu (FOTO)

Ce-au fost și ce-au ajuns lalelele de la Spicu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

În urmă cu două săptămâni, lalelele făceau spectacol în zona Spicu. Erau multe și multicolore, înveseleau griul monoton al pavajului de granit, după cum dovedesc fotografiile pe care le-am realizat pe 25 aprilie 2023. Marți, 9 mai 2023, nici jumătate dintre flori nu mai rămăseseră! Și nu pentru că ar fi trecut vremea lalelelor! Ci pentru că au avut alții grijă să dispară.

Pe de o parte, le-a sufocat vegetația crescută în voie! Pe de altă parte, le-au "decimat" unii concetățeni, care, pesemne, au fost atât de atrași de frumusețea lor încât au simțit nevoia să le ia acasă... ori să le culeagă și să le vândă.

Din păcate, aceștia suntem. Nu prețuim nici măcar puținele plante care ne bucură ochiul și sufletul...

Citit 3322 ori Ultima modificare Luni, 15 Mai 2023 10:49

9 comentarii

 • postat de marr
  Miercuri, 10 Mai 2023 22:22
  86.124.202.***
  Peste tot ( cel putin in zona casa rosie -ireg ) sunt acele ghivece/amfore stradale jumulite/ smulse de flori .
  Cred ca le mananca cu Usturoi . Sa N-ai tu un 5-12 lei sa-ti cumperi de la market ?
  0
  0
 • postat de Mirel
  Miercuri, 10 Mai 2023 16:53
  5.13.200.***
  Din păcate țara este populată cu români, adică cu noi, adică cu oameni necivilizați și needucați care sunt certați cu cele mai elementare reguli de bun simt,dar și noi ceilalți suntem vinovați pentru că ne complacem și nu luăm nici o atitudine și-i lăsăm să-și bată joc de banii noștri ai contribuabililor!
  0
  0
 • postat de eu
  Miercuri, 10 Mai 2023 15:04
  86.124.202.***
  Dacă erau până în 5 metri de secția de comunitară da, se putea face ceva. Așa, e prea departe ! Și cu camerele e greu, cine să stea cu ochii în monitor atâtea ore, când trebuie să faci puncte la atâtea jocuri pe telefon ? Voi credeți că dacă e să rușinezi vreo colegă de patrulă, merge fără câteva ore de chat în timpul programului bineînțeles, că acasă e cu soțul ?
  0
  0
 • postat de gheorghe
  Miercuri, 10 Mai 2023 13:35
  24.84.229.***
  1. Cand saracesti o tara prin politici antinationale, dorinta ia forma aceasta minimala de a-si aduce putina bucurie.
  Sigur ca am dori sa fie flori peste tot, mereu.... insa asa au cei "de-afara" care iau pe gratis valoarea muncii care este chiar parte din viata oamenilor. Au ca ne iau "puterea".
  3. Cutiile de bere "la vedere" lasate sint pentru amaratii care mai recicleaza po,ma gasita sa-si ia o paine. Dar ne plac filmele cu organizare robotica si imagini paradisiace...
  3. Daca nu ar fi gunoi pe strada, cei care nu au capacitatea sa devina "vedete", carieristi... daca nici la strang deseurile nu pot sa realizeze un cat de mic venit ... ce sa faca? Sa fure, sa talhareasca? Sau... sa-i eliminam, sa-i lichidam?
  4. Au fost multe si frumoase. Le-a vazut atata lume. Perioada de viata a lalelelor este mica, in 15-20 de zile le-am fi vazut cam pe toate in curs de vestejire... va plac filmele cu personaje doar de varsta a III-a?
  (Rog sa nu se supere cei din aceasta categorie de varsta dar si ei cauta filme cu de toate, nu documentare nostalgice, ...)
  5. Mi-e sila de avertismente tip "nu calcati iarba!"... in general oamenii nu calca iarba fiindca se merge mai greu, poti sa-ti nurdaresti si chiar sati strici incaltamintea.... da nu asfaltul si piatra sint mediul natural in care omul se simte bine.
  ...
  In afara de sanctiunea invatata de la talmudisti (amenda), alta "rima" nu gasim?
  Sa fie plantate flori si sa ia oamenii acasa cate doresdc- nu sint dobitoace sa nu aprecieze.... atat de multe si permanent asigurate cat sa nu se vada - ca atunci cand mergi intr-o poiana cu flori si oricate iei pana nu-ti mai "vine".... nici nu se cunoaste.
  0
  0
 • postat de un observator
  Miercuri, 10 Mai 2023 11:38
  193.230.156.***
  Cine sa ia masuri? Primarul?
  0
  0
 • postat de Iancu Romita
  Miercuri, 10 Mai 2023 11:23
  5.13.219.***
  Avem tot felul de poliție, singurii care fac un pic de treabă sunt cei de la rutieră. Ceilalți consumă combustibil fără rost, mișună în tot orașul interlopii și răufăcătorii. Nu sunt solicitari pleacă de la serviciul liniștiți.
  0
  0
 • postat de Ady
  Miercuri, 10 Mai 2023 07:20
  109.102.62.***
  Avem camere video peste tot.
  Avem politie locala.
  Avem legislatie.
  De ce nu se iau masuri?
  0
  0
 • postat de Nicidecum
  Miercuri, 10 Mai 2023 07:16
  86.124.203.***
  Din păcate nu este vina celor de la Gospodărire sau celor de la Ecosal. Ii văd in fiecare zi, își fac treaba cu simt de răspundere. Uneori chiar de doua ori. Însă de oricâte ori ar veni, nu se pot bate cu valul de oameni care rup, arunca coji de semințe și pungi de la Luca, deși sunt coșuri de gunoi din 10 in 10 metri. Cu “oamenii” nu te pui.
  0
  0
 • postat de Laur
  Miercuri, 10 Mai 2023 07:01
  86.124.201.***
  Și tot primarul este de vină... Ma uit și în zona în care locuiesc. A beneficiat de o cosmetizare consistentă. Cu toate ca sunt coșuri de gunoi din 20 în 20 metri, chiar foarte multe, degeaba, gălățeanul nostru arunca doza goală de la bautură, țigara, ambalaje în bucățica de spațiu verde ce însoțește trotuarul. Câteodată vad și saci menajeri plini cu gunoi plasați între masinile parcate mai strâns, sau abandonați seara lângă coșurile stradale. În unele zone între blocuri au fost amenajate mici zone verzi cu copaci, gard viu etc. Bineînțeles ca s au găsit gospodari sa care pământul de acolo în casă căci aveau nevoie... Acum arata ca naiba. Dar o găleată cu apa nu pot duce la un copac. Un alt spațiu a fost amenajat în dreptul unui tronson iar oamenii trebuiau sa ocolească acea zona cu un ocol de 30 metri aproximativ. De unde.. Se trece direct prin mijloc și se calcă în picioare gardul viu, florile, tot. Ăștia suntem.
  0
  0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.