Unii dintre noi n-ar trebui să bea bere niciodată!

Unii dintre noi n-ar trebui să bea bere niciodată!
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Berea este obţinută prin fermentarea incompletă a extractului apos de malţ de orz cu adaos de hamei şi este considerată una dintre cele mai vechi şi mai iubite băuturi din istorie. Știm că vă dăm o veste proastă, dar anumite persoane nu ar trebui să bea bere niciodată.

După cum raportează ”Eat This Not That”, există cinci grupuri de persoane care nu ar trebui să bea bere sau ar trebui să reducă la minimum consumul acestei băuturi, iar experţii susţin că există motive întemeiate pentru a face acest lucru.

Aceste grupuri includ: persoanele cu diabet sau prediabet; cele care încearcă să slăbească sau sunt supraponderale; cei care au intoleranţă la gluten; persoanele cu sindrom de colon iritabil; persoanele care au ficat bolnav sau gras.

După cum explică medicii, berea poate agrava şi mai mult problemele de sănătate existente ale acestor persoane. Specialiştii recomandă ca şi persoanele sănătoase să consume bere cu moderaţie, ca de altfel şi alte băuturi alcoolice.

Excesul de bere crește semnificativ riscul de accident vascular cerebral hemoragic, informează jurnalul "Neurobiology". De altfel, în general alcoolul creşte riscul de hemoragie cerebrală cu 50 la sută.

În plus, corpul are nevoie de o anumită perioadă de timp pentru metabolizarea alcoolului și eliminarea lui din organism. Astfel, ritmul de metabolizare al acestuia nu poate fi accelerat semnificativ prin nicio metodă. Alcoolul poate rămâne în sânge chiar și 24 de ore, timpul fiind influențat de tipul de băutură alcoolică, cantitatea consumată și timpul în care a fost consumată.

Citit 3243 ori Ultima modificare Duminică, 28 Mai 2023 09:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.