Strada Domnească, în zona Spicu - Romarta, redevine pietonală până la toamnă

Strada Domnească, în zona Spicu - Romarta, redevine pietonală până la toamnă
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Strada Domnească, pe segmentul dintre străzile Brăilei și  Navelor, va fi destinată exclusiv traficului pietonal, în perioada 1 iunie - 17 septembrie 2023, în zilele de sâmbătă și duminică, dar și în zilele de sărbători legale anunţă Primăria Galaţi. Periodic în această zonă a orașului vor avea loc diverse evenimente.

Conform Primăriei, în perioada 1 iunie - 5 iunie 2023, circulația autovehiculelor va fi închisă începând de joi, 1 iunie, ora 8,00, până luni, 5 iunie, ora 23,00.

În perioada 10 iunie - 17 septembrie 2023, traficul rutier va fi închis la fiecare sfârșit de săptămână, începând de sâmbătă, la ora 8,00, până duminica, la ora 23,00.

Pe durata blocării tronsonului de stradă menționat, conducătorii autovehiculelor cu masa maximă autorizată mai mică de 3,5 tone vor avea la dispoziție următoarele rute:

1. strada Portului – strada Navelor – strada Egalității – strada Fraternității – strada Domnească;

2. strada Brăilei – strada Traian – bulevardul Marea Unire – strada Portului.

"Pentru desfășurarea fluentă a traficului rutier, conducătorii auto sunt rugați să respecte semnalizarea rutieră temporar instituită și să evite parcarea autovehiculelor pe tronsonul de stradă destinat circulației pietonale", transmite Primăria Galaţi.

Conform administraţiei locale, în zilele în care tronsonul de stradă Domnească va fi pietonal, mijloacele de transport public local de călători vor fi deviate astfel:

- traseele de autobuz 10 (Micro 19 - Damen), 24 (Shopping City - Damen) și 34 (Micro 13B - Intfor), de la Potcoava de Aur vor fi deviate pe strada Prelungirea Traian - bdul Marea Unire - strada Portului, atât la tur, cât și la retur. La retur vor asigura și stația „Centru";

- autobuzele care deservesc traseul 15 (Piața Centrală - Gara CFR) vor circula deviat pe traseul: Piața Centrală - strada Traian - strada Brăilei - Potcoava de Aur - strada Brăilei - strada Prelungirea Traian – bulevardul Marea Unire - strada Portului - strada George Enescu - strada Dogăriei - strada Gării - Gara CFR și retur pe strada Gării - strada Dogăriei - strada George Enescu - strada Portului – bulevardul Marea Unire - strada Prelungirea Traian - strada Brăilei - strada Domnească - strada Eroilor - strada Traian - Piața Centrală.

Citit 6002 ori Ultima modificare Joi, 01 Iunie 2023 06:58

4 comentarii

  • postat de Elena
    Joi, 01 Iunie 2023 18:22
    5.13.207.***
    Buna ziua,se inchide pentru ca asa vor alesii nostri,ei stiu mai bine ce ne dorim pentru ca sunt alesi,DAR pe cei din zona nu ne -a intrebat nimeni.Se justifica acest disconfort creeat prin modificarea traseelor?De ce nu se tine cont de cerintele locatarilor din cartierele Spicu si Port de a se fa
    0
    0
  • postat de rocky
    Joi, 01 Iunie 2023 15:28
    86.124.200.***
    Bine ar fi ca si anumite trasee de autobuze, care duc in port sau la gara CFR sa treca pe la Elice - alea care treceau pe la Spicu - deoarece sunt foarte multi cetateni care vor sa ajunga in zona falezei cat mai rapid din diferite puncte ale orasului. E o cerinte obligatorie pentru acest oras, nu de
    0
    0
  • postat de Nicolau
    Miercuri, 31 Mai 2023 18:27
    86.124.201.***
    Așa cum închidem și faleza superioară cu ocazia unor evenimente ce NU pot fi organizate în altă parte (parcarea de la Shopping mall, un stadion, Grădina Publică). De ce și până cand?
    0
    0
  • postat de Marius
    Miercuri, 31 Mai 2023 16:04
    5.2.208.***
    Marca incompetentei din primaria Galati.
    In loc sa largeasca artere sau sa construiasca artere noi, moi inchidem artere de dragul de a fi inchise!
    A facut cineva un studiu din care sa reiasa cati oameni au accesat aceasta facilitate sau cati sunt de acord cu ea?
    Inchidem fara motiv, de dragul de
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.