Modernizări în comunele gălățene, cu bani de la buget

Modernizări în comunele gălățene, cu bani de la buget
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Miercuri, 31 mai, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, s-au semnat 53 de noi contracte de finanțare prin Programul Național de Investiții (PNI) "Anghel Saligny", în valoare totală de 532.615.668,94 de lei. Contractele semnate vizează atât reabilitarea şi modernizarea infrastructurii rutiere, înființarea sau extinderea sistemelor de alimentare cu apă, a rețelelor de canalizare menajeră și a stațiilor de epurare, cât și refacerea unor poduri.

Printre acestea, se numără și investițiile programate la Munteni, pentru reabilitarea și modernizarea unor străzi din satele Frunzeasca, Munteni și Țigănești, și la Matca, unde este vorba despre modernizarea a aproximativ 16 kilometri de drumuri comunale. Cele două proiecte beneficiază de o finanțare de la bugetul național de peste 22 milioane de lei.

În paralel, Ministerul Dezvoltării a aprobat decontarea lucrărilor în curs de execuție la Schela, destinate modernizării drumurilor comunale din localitate. Valoarea alocărilor este de 862.500 de lei, proiectul aflându-se la un stadiu de 3,2%, cu finanțare prin PNI "Anghel Saligny".

Nu în ultimul rând, în județ continuă decontările pentru lucrările efectuate prin vechiul PNDL. Astfel, pentru aceste investiții, la Cosmești și la Valea Mărului au fost alocați aproximativ 427.000 de lei în total, la finalul lunii mai.

 

Citit 1298 ori Ultima modificare Duminică, 04 Iunie 2023 05:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.