Moment emoționant pentru o generație de „platină” a navaliștilor gălățeni

Moment emoționant pentru o generație de „platină” a navaliștilor gălățeni
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

O întâlnire emoționantă a absolvenților Facultății de Nave, promoția 1977, din cadrul Universității ”Dunărea de Jos” din Galați, a avut loc, joi, 8 iunie, în Amfiteatrul ”Alexandru Guțu”. ”Suntem o generație care a finalizat studiile după cinci ani și jumătate”, ne-a declarat unul dintre organizatorii evenimentului, Radu Mișu.

După 46 de ani, distinșii ingineri s-au reunit, au intonat ”Gaudeamus Igitur” și au trecut în revistă lista celor prezenți, evocându-i pe colegii trecuți, între timp, în neființă, cât și pe cei care nu au putut ajunge la momentul aniversar, din varii motive.

La rândul său, decanul actualei Facultăți de Arhitectură Navală, conf. univ. dr. ing. Gabriel Popescu, a adus un tribut acestei adevărate generații ”de platină” a navaliștilor gălățeni, între care se numără şi fostul director în cadrul DAMEN Galaţi, Victor Dobrea, politicianul liberal Victor Paul Dobre, precum şi şahistul Monel Tratatovici. ”Nu am un discurs pregătit, dar mesajul nostru, al colectivului facultății, este că ne promovăm, în prezent, prin trei cuvinte: unicitate, pentru că suntem singura instituție universitară cu acest profil din România, tradiție și performanță, iar aceasta este dată de ceea ce au făcut absolvenții noștri în companiile unde au lucrat. Fără ajutorul dumneavoastră, celelalte generații nu ar fi fost ceea ce sunt astăzi”, a arătat decanul Facultății de Arhitectură Navală din cadrul Universității ”Dunărea de Jos”.

În plus, Gabriel Popescu a lansat și o provocare celor prezenți, în contextul în care această facultate este în continuare una greu de urmat și, mai ales, de absolvit, ”poate nu la fel de grea ca pe vremea dumneavoastră, dar, vă rog ca, folosind contactele pe care le aveți, să le explicați tinerilor de azi ce înseamnă ascensiunea în cariera profesională”.

Citit 6324 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 14:23

3 comentarii

  • postat de Florin Palade
    Luni, 12 Iunie 2023 06:34
    221.164.83.***
    Sa fie sanatosi ! Am invatat meserie de la unii dintre ei profesori sau sefi!
    Respect!
    0
    0
  • Sâmbătă, 10 Iunie 2023 09:52
    5.12.127.***
    In centru se vede Paul Dobre zis Papasa,un oportunist care na ratat nimic in viata,poate si de aceeia e cel mai gras din grup de plesnesc hainele de pe el.
    Merita mentionat Ovidiu Bejan undeva in spate care a fost si el un bun director de proiecte in DAMEN,celalat Victor Dobre din fata a fost si asta un fripturist si cat a lucrat in santier a furat de a rupt,si avea un caracter infect.
    Apoi Radu Misu si el fost director la DAMEN,Puiu Mais un bisnitar ,Doru Stoienescu un securist,iar restul no name,ce platina invoca autorul???
    0
    0
  • postat de Bravo lor !!
    Vineri, 09 Iunie 2023 19:57
    194.34.105.***
    A fost odată ca niciodată o tradiție navala in Ro....
    Când studenții învățau pe rupteleea .....
    SNG era plin de vapoare in lucru....
    La ICEPRONAV se făcea cercetare si inginerii de excepție proiectau vapoare noi ( si nu erau simplii desenatori ca acum !)...
    pana s-a rupt filmul si au apărut "marii' investitori străini de 2 bani !!
    Amin !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.