Apă Canal montează peste 11.000 de contoare cu citire la distanță

Apă Canal montează peste 11.000 de contoare cu citire la distanță
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Operatorul regional Apă Canal Galați anunță că începe montarea a 11.690 de contoare electromagnetice cu citire la distanță, în municipiul Galați și în alte șase localități din județ.

Contoarele au fost achiziționate în cadrul unui proiect de extindere și modernizare a sistemelor de contorizare, cofinanțat prin POIM 2014-2020 și având o valoare totală de 10 milioane de lei. Montarea acestora are ca scop eliminarea erorii umane în citirea contoarelor și a cazurilor în care, din diverse motive, citirea contoarelor este imposibilă, dar și semnalarea și remedierea din timp a unor consumuri nejustificate.

În cadrul proiectului, care va fi implementat până la sfârșitul acestui an, se vor monta pe branșamentele nou executate din municipiul Galați 6.650 de contoare, precum și 5.040 contoare în șase comune din județ, astfel: 1.300 în Frumușița, câte 1.000 în Vânători și Scânteiești, 730 în Bălășești, 710 în Suceveni și 300 de contoare în Cudalbi.

„Montarea acestor contoare de către Operatorul Regional Apă Canal S.A. Galați este parte a procesului de digitalizare a companiei, de eficientizare și optimizare a infrastructurii de apă din aria de operare. Utilizarea acestor contoare, cu capacitate de transmitere la distanță și cu clasă de precizie superioară, permite citirea exactă a consumului de apă, fără a mai fi necesară intrarea în căminele de branșament, eliminând astfel sincopele generate de imposibilitatea citirii din diverse motive (cămine aflate pe proprietate privată, subsoluri sau tunele tehnice vizitabile, cămine blocate, autovehicule parcate pe cămine etc.), elimină greșeala umană din procesul de citire a contoarelor și de prelucrare a datelor, permite crearea unei baze de date care să răspundă în orice moment la aspecte privind situația contoarelor, starea fiecăruia, cantitatea de apă înregistrată; sistemul radio inteligent înregistrează/semnalează alarme în timp util pentru anumite consumuri nejustificate (pierderi de apă, contor blocat, sens inversat etc.)”, informează Apă Canal.

Apa pentru udarea spațiilor verzi, contorizată separat

Reamintim că, în contextul creșterii numărului solicitărilor de montare a contoarelor pe instalațiile folosite la udarea spațiilor verzi, cu deosebire în municipiul Galați, Apă Canal și-a manifestat disponibilitatea de a sprijini cu asistență tehnică clienții care folosesc apa potabilă pentru stropitul spațiilor verzi, terenurilor de sport sau grădinilor, în vederea contorizării separate a acestor instalații în căminul de branșament. ”Cantitățile de apă înregistrate pe aceste contoare vor fi facturate fără serviciul de canalizare”, se preciza într-un comunicat recent emis de operator.

Citit 4019 ori Ultima modificare Luni, 19 Iunie 2023 03:46

3 comentarii

  • postat de Mario
    Luni, 12 Iunie 2023 11:07
    89.137.136.***
    O mare hoție...ești la mâna lor total...îți bagă câți metri cubi de apă vor ei...multă lume regretă că s a lăsat pacalita și au montat aceste apometre cu citire de la distanță...iar asta s antamplat cu complicitatea administratorilor și președinților de bloc...care și au luat comisioane grase...să I
    0
    0
  • postat de Marian
    Luni, 12 Iunie 2023 05:13
    95.76.37.***
    Poate ne spune Apa Canal ce termen de valabilitate au contoarele montate acum 5 ani
    si cum fac o regularizare a consumului (o citire fizica a lor)
    si mai cum justifica cresterea pretului apei de doua ori in trei luni.
    0
    0
  • postat de Adrian
    Duminică, 11 Iunie 2023 23:07
    89.39.81.***
    Cumva minunatiile astea pot opri apa daca sa zicem nu esti sustenabil?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.