Încep lucrările pentru modernizarea DJ 240, prima investiție finanţată prin Programul Naţional „Anghel Saligny”

Încep lucrările pentru modernizarea DJ 240, prima investiție finanţată prin Programul Naţional „Anghel Saligny”
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Miercuri, 12 iulie, a fost emis ordinul de lucrări pentru prima investiție a Consiliului Județean (CJ), finanțată prin Programul Național “Anghel Saligny”. Este vorba despre o amplă modernizare a DJ 240, pe ruta Munteni - Țigănești - Ungureni - Slobozia Blăneasa - Negrilești - Slobozia Corni - Tălpigi - Gura Gârbovățului - Tăplău - Ghidigeni - Gefu - intersecția cu DN 24. Valoarea acestei investiții este de 105.198.919 lei (TVA inclus).

“Este o lucrare complexă, prin care vom moderniza peste 23 de kilometri de drum. Astfel, vom investi peste 21 de milioane de euro pentru modernizarea acestei importante axe rutiere din nordul județului Galați. Va fi consolidată fundația drumului, va fi lărgită partea carosabilă, vor fi modernizate șase poduri mari, inclusiv podul de la Ghidigeni și toate podețele de pe traseu și vor fi amenajate trotuare în interiorul localităților, precum și șanțuri din beton pentru colectarea apelor pluviale. De asemenea, se va interveni și la cele două intersecții cu DN 24, precum și la trecerea cu calea ferată de la Ghidigeni. Având în vedere lungimea acestui drum, s-a decis ca lucrarea să se desfășoare în mai multe etape, astfel încât să afectăm cât mai puțin traficul din zonă”, a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Lucrările vor fi realizate de către asocierea Citadina ’98 SA - Lemacons SRL - Tancrad SRL - Oldroad Construct SRL - ADD Global Design SRL - Creative Road Design SRL.

Conform sursei citate, în această săptămână au loc alte lucrări de asfaltări, tot în nordul județului. De această dată, este vorba despre intervențiile în curs de pe DJ 242H, în zona Lunca – Jorăști.

Citit 2604 ori Ultima modificare Vineri, 14 Iulie 2023 15:12

1 comentariu

  • postat de Codul muncii si al bunului simt
    Miercuri, 12 Iulie 2023 21:12
    89.136.185.***
    Pot sa fac drumul asta cu 500000 euro pe km si nu 1000000 euro pe km. Toti muncitorii de pe santiere rugam sa primeasca apa la temperatura adecvata si in pauza o inghetata ! Si sa fie facute umbrare sau baraci cu aer conditionat altfel opresc lucrarile !
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.